Νέο μοντέλο από τη Morgan


Η Morgan δημοσίευσε φωτογραφίες από το πρωτότυπο του νέου τρίκυκλου μοντέλου της, οι πωλήσεις του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/9/2021

Στις ημέρες μας, όπου η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό, η Morgan Motor Company επιμένει στην ιδιοτυπία της και στον κλασικό τρόπο δημιουργίας των χειροποίητων οχημάτων της. Η βρετανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1910, έχει διατηρήσει το στυλ των αυτοκινήτων εκείνης της εποχής και το τρίκυκλο 3 Wheeler είναι το χαρακτηριστικό μοντέλο της. 

Πριν από περίπου δύο μήνες τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι θα σταματήσει η παραγωγή του συγκεκριμένου οχήματος, το οποίο παρουσιάστηκε το 2011. Ωστόσο, πριν περάσει καιρός, η Morgan δημοσίευσε τις φωτογραφίες από τον αντικαταστάτη του 3 Wheeler.

Σε αυτές βλέπουμε το καινούργιο τρίκυκλο όχημα με καμουφλαρισμένο το αμάξωμά του κατά τη διαδικασία εξέλιξής του και «κατά τις δοκιμές για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του», όπως αναφέρει η εταιρεία. Σύμφωνα με όσα είπε στέλεχός της, η σχεδίαση του αμαξώματος στο νέο μοντέλο θα ξεφεύγει κάπως από αυτή που έχουμε συνηθίσει ως τώρα και θα παραπέμπει σε αυτή όπου η αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάστηκε από τα πρώτα αεριωθούμενα αεροπλάνα (δηλαδή τη δεκαετία του 1950).

Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο μοντέλο της Morgan θα έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα της Ford, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το κιβώτιο ταχυτήτων που θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο. Παρακάτω μπορούμε να δούμε ένα σύντομο βίντεο από τη διαδικασία παραγωγής του τελευταίου Morgan 3 Wheeler P 101 (μιας επετειακής έκδοσης του μοντέλου που κατασκευάστηκε μόλις σε 33 μονάδες) το οποίο ολοκληρώθηκε στις 26 Αυγούστου.