Nέο Opel Astra: Έρχεται μέσα στο 2021


Η εξαγορά της από την PSA έχει επιταχύνει τις διαδικασίες εξέλιξης νέων μοντέλων από την Opel, η οποία θα φέρει στην αγορά το νέο Astra το αργότερο μέχρι το 2021.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/6/2019

Αν και η τρέχουσα γενιά του Opel Astra δεν βρίσκεται και πολύ καιρό στην αγορά, η ίδια  η εταιρία με δελτίο τύπου επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά του, η οποία θα βγει στην αγορά το 2021.

Όπως φαίνεται η εξαγορά από την PSA έχει οδηγήσει σε επιτάχυνση των διαδικασιών και της εξέλιξης νέων μοντέλων, οπότε και το νέο Astra μπαίνει σ' αυτό τον καινούργιο κύκλο παρουσίασης προϊόντων. Όπως είναι αναμενόμενο θα βασίζεται στην γαλλική πλατφόρμα EMP2, αν και όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το Astra θα συνεχίσει να παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Opel στο Russelsheim. 

Όπως δήλωσε ο CEO της Opel, Μichael Lohscheller, το γεγονός αυτό αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για το αυτό το ιστορικό εργοστάσιο, καθώς θα επιτρέψει την επιβίωσή του και την λειτουργία του σε δύο βάρδιες.

Το εργοστάσιο αυτό πάντως θα δεχτεί μία μεγάλη αναβάθμιση έτσι ώστε να γίνει αρκετά πιο παραγωγικό, κάτι που ήταν μέσα στις προθέσεις της PSA όταν εξαγόραζε την Opel. 

Αντίθετα με το γερμανικό εργοστάσιο, εκείνο της Βρετανίας δεν έχει και τόσο σίγουρη την λειτουργία του, ιδίως αν προκύψει κάποιο άτακτο Brexit.

Σε ότι αφορά το Astra, από τις λίγες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο σε χώρους, το οποίο εκτός από τις κλασικές επιλογές σε κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορεί να εφοδιαστεί με όποιες μορφές ηλεκτροκίνησης επιλέξει το γκρουπ, είτε σε υβριδικές είτε σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.