Νέο πρωτότυπο Polestar 2 στο Goodwood Festival of Speed


Η σουηδική εταιρεία παρουσίασε ένα πειραματικό πρωτότυπο μοντέλο του ηλεκτρικού Polestar 2 στο Goodwood Festival of Speed. Ποιες είναι οι βελτιώσεις του σε απόδοση και εμφάνιση.

  • 9/7/2021

Με περισσότερη ισχύ, νέα φρένα, μεγαλύτερους τροχούς και πιο σπορτίφ ανάρτηση έρχεται στη διάσημη πίστα του Goodwoodη νέα ειδική για την περίσταση πρωτότυπη έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού Polestar 2.

Η συγκεκριμένη βελτιωμένη έκδοση του ηλεκτρικού Polestar 2 βασίζεται στην έκδοση παραγωγής με του δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν για την περίσταση 476 ίππους, από τους 408 του μοντέλου κανονικής παραγωγής.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές όμως έγιναν στο setup της ανάρτησης. Τα μπροστινά ελατήρια έγιναν πιο σφιχτά κατά 80% και κατά 40% τα πίσω. Τα μετατρόχια εμπρός και πίσω μεγάλωσαν κατά 20 χιλιοστά και η ανάρτηση χαμήλωσε κατά 30 χιλιοστά.

Επιπλέον, η εμπρός ανάρτηση είναι πλέον φτιαγμένη από ανθρακονήματα.

Το «πειραματικό» Polestar 2 φοράει 21 ιντσών ζάντες βαμμένες σε μαύρο χρώμα με ελαστικά Pirelli PZero Rosso διαστάσεων 275/30 R21 και πίσω τους φροντίζουν για το φρενάρισμα οι 6πίστονες δαγκάνες της Akebono, που προέρχονται από το Polestar 1.

Στιλιστικά, το Polestar 2 ξεχωρίζει χάρη στα φαρδύτερα φτερά και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, αλλά και σε ένα πρωτότυπο εξωτερικό χρωματισμό με την ονομασία Snow Matte και την γκρι Magnesium Matte λωρίδα που διατρέχει όλο το αμάξωμα.