Νέο ρεκόρ για την Bentley στο Pikes Peak!


Η βρετανική εταιρία τα κατάφερε και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο για μοντέλο παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/7/2019

Το ρεκόρ έγινε σε μια από τις πιο απαιτητικές αναβάσεις του κόσμου, στο περίφημο Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Εκεί μια Continental GT κατάφερε να ανέβει τις 156 στροφές μίας ανάβασης συνολικού μήκους περίπου 20 km σε χρόνο μόλις 10:18,488. Το σημείο εκκίνησης είναι σε υψόμετρο 2.835 m από το ύψος της θάλασσας και το σημείο τερματισμού μετά από 1.524 m.

Αυτή η τρελή επίδοση σημειώθηκε χτες και καταγράφηκε μαζί με τα άλλα ρεκόρ του Pikes Peak (η Bentayga κατέχει αυτό το ταχύτερου SUV). Πίσω από το τιμόνι της Continental GT με τον W12 των 635 PS (δίχως καμία μετατροπή από το αυτοκίνητο παραγωγής) βρέθηκε ο γνωστός Rhys Millen ο οποίος ξέρει απέξω και ανακατωτά την ανάβαση. Κάπως έτσι κατάφερε να ξεπεράσει κατά 8,4 sec το προηγούμενο ρεκόρ με μέσω ωριαία ταχύτητα στα 112 km/h.

"Πρόκειται για ένα καταπληκτικό τερματισμό στο βρεγμένο και χιονισμένο φετινό Pikes Peak", ήταν τα πρώτα λόγια του Millen μετά το ρεκόρ. "Ήμασταν εδώ με ένα στόχο και αυτός ήταν για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι το τερματισμό στο βουνό με ένα νέο ρεκόρ. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Σήμερα ήταν μια πρόκληση με όσα μας επιφύλασσε η μητέρα φύση, αλλά η Continental GT κράτησε δυνατά μέχρι την κορυφή και τώρα είμαστε το Νο1".