Νέο Renault Clio: Πλήρως αναβαθμισμένο και εντυπωσιακά οικονομικό (video-photos)


Οι Γάλλοι «υπόσχονται» 1.100 km κίνησης με μόλις ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ, στην έκδοση διπλού καυσίμου LPG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/4/2023

Η Renault παρουσίασε τη facelift έκδοση της 5ης γενιάς του Clio, η οποία χαρακτηρίζεται από αναβαθμισμένη σχεδίαση εξωτερικά και εσωτερικά, νέες τεχνολογίες και μια πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων που υπόσχεται έως και 1.100 km με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Από το 1990 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, οι 5 γενιές του γαλλικού supermini έχουν πουλήσει περισσότερα από 16 εκατ. αντίγραφα σε όλο τον κόσμο. Πλέον, με την ανανέωση της 5ης γενιάς, το Clio «επαναπροσδιορίζεται» και με τον τρόπο αυτό αποτελεί την τέλεια απεικόνιση της «Nougelle Vague» της φίρμας.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι σαφώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την τωρινή έκδοση. Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν το εμπρός μέρος, με τα νέα φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας, που παραπέμπουν στο νέο Austral και ακολουθούν την καινούρια σχεδιαστική φιλοσοφία του brand.

Η σχεδίαση είναι πιο sport, με ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και στο πίσω μέρος, ενώ συνολικά οι γραμμές είναι πιο «καθαρές». Όσο για τις ζάντες, στην έκδοση Esprit Alpine είναι 17 ιντσών, αλουμινίου.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του νέου Clio, το οποίο σε όλες τις εκδόσεις διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, που κυμαίνεται από 7 έως 10 ίντσες ανάλογα με την έκδοση. Η οθόνη του συστήματος infotainment είναι 9,3 ιντσών (7 ίντσες στη βασική έκδοση), ενώ και η συνδεσιμότητα είναι αυξημένη, καθώς παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone για προβολή της οθόνης του σε αυτή του συστήματος infotainment.

Οι διαστάσεις του παρέμειναν ίδιες με της τρέχουσας έκδοσης: Μήκος 4.053 mm, πλάτος 1.988 mm και ύψος 1.439 mm, με μεταξόνιο 2.583 mm, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 συστήματα υποβοήθησης (ADAS).

Το νέο Clio έρχεται με μια μεγάλη γκάμα επιλογής κινητήρων, την ευρύτερη από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του σύμφωνα με την Renault, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει τη διαμόρφωση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του από τα 5 διαθέσιμα κινητήρια σύνολα.

Για όσους ψάχνουν οικονομικές αστικές και προαστιακές μετακινήσεις, υπάρχει ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1,0 L βενζίνης (SCe 65) που αποδίδει 65 PS και 95 Nm. Ακολουθεί ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1,0 L βενζίνης TCe 90, με απόδοση 90 PS και 160 Nm, που συνοδεύεται από 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Για τους οπαδούς της πετρελαιοκίνησης, το Clio διαθέτει και έκδοση diesel Blue dCi 100, με κινητήρα 1,5 L που αποδίδει 100 PS και 260 Nm και 6τάχυτο κιβώτιο.

H έκδοση διπλού καυσίμου TCe 100 LPG συνεχίζει την παρουσία της και στη facelift έκδοση, με 3κύλινδρο turbo κινητήρα και απόδοση 100 PS και 170 Nm. Με τα δύο ρεζερβουάρ (βενζίνης και υγραερίου) γεμάτα, η Renault «υπόσχεται» αυτονομία περίπου 1.100 km.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση είναι η υβριδική E-Tech full hybrid 145 PS που συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με την οικονομία. Ως βάση της είναι ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 L που αποδίδει 94 PS και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 49 PS και μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 1,2 kWh.

Εντός πόλης, η κίνηση είναι κατά 80% αμιγώς ηλεκτρική, εξασφαλίζοντας μηδενικούς ρύπους και οικονομία καυσίμου σχεδόν 40% σε σχέση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 4,1 lt/100 km.