Νέο roadster από τη McLaren


H ΜcLaren θα παρουσιάσει το 2020 ένα καινούργιο roadster υψηλών επιδόσεων το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 399 αριθμημένες μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/8/2019

Ο κ. Mike Flewitt, CEO της McLaren Automotive, αποκάλυψε στην εκδήλωση «Pebble Beach Concours d’Elegance» το προσχέδιο ενός νέου roadster μοντέλου της βρετανικής εταιρείας που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ. Flewitt θα ανήκει στη «Σειρά Ultimate» («Ultimate Series») που έχει δημιουργήσει η McLaren και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ αυτών της Senna και της Speedtail (σημ.: δηλαδή μεταξύ 820.000 ευρώ και 2.300.000 ευρώ). Όπως διευκρινίστηκε, μόνο 399 ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του νέου roadster το οποίο αναμένεται να διαφέρει αισθητικά από αυτά τα δύο μοντέλα και να προσφέρει απαράμιλλη οδική συμπεριφορά, κυρίως σε πίστα. Αν και η φωτογραφία που η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα δεν παρέχει πολλές πληροφορίες για το αμάξωμα, μπορούμε να διακρίνουμε ότι αυτό θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα ενός τυπικού roadster και ότι θα έχει όμορφες και ρέουσες καμπύλες γραμμές. Φυσικά, θα έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα και V8 turbo κινητήρα.

Ο κ. Flewitt δήλωσε σχετικά: «Στη McLaren Automotive πιέζουμε διαρκώς τα όριά μας για να προσφέρουμε την πιο αγνή αίσθηση σπορ οδήγησης, στον δρόμο και την πίστα. H Senna και η Speedtail, τα δύο πιο πρόσφατα μοντέλα μας της “Ultimate Series”, προσφέρουν μοναδικές και ξεχωριστές οδηγικές εμπειρίες. Τώρα, με την προσθήκη και ενός roadster στη Σειρά, αυξάνουμε την οδηγική ευχαρίστηση σε υψηλότερο επίπεδο».