Νέο Skoda Karoq (2022): Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα


Η Skoda μας δίνει μία πρόγευση του νέου Karoq μέσα από δύο σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα.

  • 15/11/2021

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα από το ανανεωμένο Karoq, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση για την εμφάνισή του. Το επιτυχημένο compact SUV της Skoda, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια, αναβαθμίζεται εμφανισιακά, αλλά και τεχνολογικά. Η επίσημη αποκάλυψή του έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου.

Το εμπρός μέρος δίνει μία ανανεωμένη αίσθηση στο μοντέλο με το χαρακτηριστικό πρόσωπο της Skoda  και τη μάσκα-σήμα κατατεθέν της εταιρικής ταυτότητας που θυμίζει Octavia. Η εμπρός μάσκα έχει αυξηθεί σε πλάτος και πλέον διαθέτει νέα εξαγωνική σχεδίαση, με φαρδιά εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος.

Οι προβολείς έχουν ένα πιο λεπτό σχεδιασμό σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και εκτείνονται μέχρι τη μάσκα. Η δυναμική εμφάνισή τους υπογραμμίζεται από τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας που πλέον αποτελούνται από δύο ξεχωριστά στοιχεία το καθένα. Από κάτω υπάρχει μια δεύτερη φωτιστική μονάδα για τα φώτα ομίχλης ή, στην κορυφαία έκδοση, μια ξεχωριστή μονάδα LED. Αυτή η διαμόρφωση προβολέων δημιουργεί ένα τετραπλό φωτιστικό σημείο σε κάθε πλευρά, που δίνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο σκοτάδι.

Το δεύτερο σκίτσο δίνει μία πρόγευση του επανασχεδιασμένου πίσω μέρους του Karoq. Εκτός από μια μακρύτερη πίσω αεροτομή και μία επανασχεδιασμένη ποδιά με μαύρο διαχύτη, τα πίσω φώτα διαθέτουν επίσης νέο, δυναμικό design. Όπως και οι προβολείς, είναι τώρα πιο λεπτά και κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο φαρδύ. Έχουν το γνώριμο μοτίβο της Skoda  με κρυστάλλινες δομές που δημιουργούν μία ιδιαίτερη φωτεινή «υπογραφή» για τη μάρκα, ενώ θα διατηρήσουν και το χαρακτηριστικό τους σχήμα C.

Η ψηφιακή παρουσίαση του ανανεωμένου Skoda Karoq θα γίνει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.