Νέο Suzuki Swift Hybrid (2021): Όλες οι πληροφορίες, οι τιμές και ο εξοπλισμός


Το Suzuki Swift ανανεώθηκε αποκτώντας πρόσβαση στη υβριδική τεχνολογία και στις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας του Ιάπωνα κατασκευαστή.

  • 18/9/2020

Διαθέσιμο στην ελληνικά αγορά είναι το ανανεωμένο Suzuki Swiftτο οποίο συγκεντρώνει πλήθος χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να συνεχίσει την ούτως ή άλλως επιτυχημένη πορεία του. Πίσω, λοιπόν, από τις μάλλον διακριτικές σχεδιαστικές παρεμβάσεις, το ιαπωνικού supermini κρύβει έναν σπάνιο για την κατηγορία του τεχνολογικό πλούτο. Δίχως αμφιβολία, το ανανεωμένο Suzuki Swift διακρίνεται για το υβριδικό σύνολο το οποίο αναλαμβάνει την κίνησή του.

Αναλυτικότερα, ο νέος κινητήρας 1.2 DUALJET (K12D) διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο για υψηλή θερμική απόδοση. Τεχνολογικές καινοτομίες συμβάλλουν στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης συμπίεσης, τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που επενεργεί άμεσα από χαμηλό εύρος στροφών κινητήρα και λειτουργεί σε μεγάλο εύρος γωνιών του στροφάλου, μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας που μπορεί να διατηρήσει χαμηλή υδραυλική πίεση σε χαμηλές θερμοκρασίες κινητήρα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπεκ ψύξης εμβόλου που εκμηδενίζουν τις ψυκτικές απώλειες και τον θόρυβο του κινητήρα.

Στην αποδοτικότητα του εν λόγω κινητήρα συμβάλλει και το ήπιο υβριδικό σύστημα με το οποίο συνδυάζεται. Το τελευταίο αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα που έχει επεκταθεί από τα 3Ah στα 10Ah, παρέχοντας περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά SWIFT.  Το υβριδικό σύστημα Suzuki μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου.

Η ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία χρησιμοποιείται από την ηλεκτρογεννήτρια ώστε να υποβοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση προσφέροντας υψηλότερη ροπή και ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η ηλεκτρογεννήτρια επίσης αναλαμβάνει την παύση αλλά και την επανέναρξη λειτουργίας του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να σταματήσει (λειτουργία start-stop).

Η απόδοση του υβριδικού συνόλου του ανανεωμένου Suzuki Swift φτάνει τους 83 ίππους και τα 107 Nm ροπής, ενώ το σύστημα μετάδοσης αποτελείται είτε από μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε από αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Suzuki Swift προσφέρεται και ως τετρακίνητο, χαρακτηριστικό που σπανίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και τις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που συναντά κανείς στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Μεταξύ άλλων, το ανανεωμένο Suzuki Swift διαθέτει Dual Sensor Brake Support (DSBS), σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου, 6 αερόσακους και σύστημα Hill Hold.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν!

Προαιρετικά μπορεί να αποκτήσει κανείς συστήματα ασφαλείας όπως το Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor), το Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας  και Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert) και το Σύστημα Αναγνώρισης σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition).

Σε ό,τι αφορά στις τιμές του αυτοκινήτου στη χώρα μας, το ανανεωμένο Suzuki Swift ξεκινά από τα 13.350 ευρώ για την βασική έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων των πέντε σχέσεων και από τα 14.780 ευρώ για την έκδοση με το CVT κιβώτιο.

Αντιστοίχως, η για τις τετρακίνητες διαμορφώσεις αφετηρία αποτελούν τα 16.000 ευρώ ενώ το Swift Sport των 129 ίππων προσφέρεται έναντι 21.130 ευρώ.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για τα αυτοκίνητα πόλης του 2020