Νέο teaser για το Volkswagen ID.4


Οι μέρες περνάνε και η Volkswagen επιλέγει να διατηρεί ψηλά το ενδιαφέρον γύρω από την έλευση του πρώτου ηλεκτρικού της SUV, το οποίο και θα παρουσιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 28/8/2020

Με την παραγωγή του ID.4 να έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Zwickau, βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψή του νέου, ηλεκτρικού Volkswagen. Η αλήθεια είναι πως έχουν κυκλοφορήσει τόσα στοιχεία για αυτό που λίγα έχουν μείνει κρυφά και περιμένουμε να αποκαλυφθούν με το επίσημο λανσάρισμα. Παρόλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο, οπότε είναι λογικό να τραβάει τα βλέμματα κάθε είδηση που το αφορά.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Γερμανική εταιρία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μερικά σκίτσα πιο λεπτομερή, που αποκαλύπτουν την εξωτερική του εμφάνιση. Στη σχεδίαση του αυτοκινήτου πρώτο ρόλο έχουν οι καμπύλες. Για μία εταιρία που αρέσκεται στις αυστηρές γραμμές, το ID.4 αποτελεί ένα τουλάχιστον τολμηρό σχέδιο. Προς τη σωστή κατεύθυνση, θα συμπληρώσουμε, αφού αντικειμενικά φέρνει αρκετή φρεσκάδα και δυναμισμό.

Η αεροδυναμική οπισθέλκουσα του αυτοκινήτου βρίσκεται στο Cd=0,28, νούμερο καλό για την κατηγορία του. Οι μειωμένες αντιστάσεις βοηθούν άλλωστε και στην επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας, που στην προκειμένη περίπτωση αγγίζει τα 500 km, στο νέο, αυστηρότερο κύκλο δοκιμών WLTP. Για τις ανάγκες της κίνησης, το ID.4 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 302 PS. Σύμφωνα με τα πλάνα, αρχικά θα προσφέρεται ως πισωκίνητο, αργότερα όμως θα προστεθούν στη γκάμα του και τετρακίνητες εκδόσεις.