Νέο VW Taigo: Το compact SUV Coupe από τη VW (Video)


H Volkswagen αποκάλυψε πλήρως σήμερα το νέο της compact SUV με την κουπέ εμφάνιση. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες του νέου Taigo.

  • 29/7/2021

Το νέο Volkswagen Taigo είναι το πρώτο compact Β-SUV με κουπέ εμφάνιση της γερμανικής εταιρείας και στην ουσία αποτελεί ένα μοντέρνο trendy crossover, όπως το περιγράφει η VW, αδερφάκι του T-Roc. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή έκδοση του Nivus που κυκλοφόρησε στην αγορά της Βραζιλίας.

Όπως είναι φυσικό μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα MQB, με το T-Cross, το μεγαλύτερο T-Roc και το Polo, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του VW Group, στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο μικρό crossover της VW φτάνει τα 4,26 μέτρα μήκος, 1,49 σε ύψος και 1,75 μέτρα πλάτος. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.566 χιλιοστά και είναι σχεδόν το ίδιο με του Polo και του T-Cross, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 438 λίτρα.

Σχεδιαστικά, τα βασικά γνωρίσματα του νέου Taigo είναι η σύγχρονη μάσκα με τους προβολείς τεχνολογίας IQ.LIGHT LED matrix στο βασικό εξοπλισμό, η χαμηλή γραμμή της οροφής στο πίσω μέρος που δίνει την κουπέ εμφάνιση και η πίσω κολώνα με κλίση προς τα εμπρός. Στο πίσω μέρος το μάτι τραβάει η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων με την φωτεινή λωρίδα LED να τα ενώνει.

Εντός της καμπίνας είναι εμφανές ότι η εικόνα ακολουθεί το σύγχρονο μοτίβο της γερμανικής μάρκας στο σχεδιασμό και πολύ πιο συγκεκριμένα στο πρότυπο του T-Cross και του ανανεωμένου Polo. Στάνταρ προσφέρεται το τελευταίο σύστημα πολυμέσων MIB3 με τις δύο οθόνες. Επιπλέον, διακρίνονται και οι διακόπτες αφής στην κεντρική οθόνη στα πρότυπα του νέου Golf.

Στη γκάμα των κινητήρων θα βρούμε αποκλειστικά τρία σύνολα βενζίνης με την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητων κιβωτίων 5 ή 6 σχέσεων ανάλογα με την έκδοση ή αυτόματου DSG-7 στην κορυφαία. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον γνωστό 3κύλινδρο 1.0 TSI με απόδοση 95 ή 110 ίππων και στην κορυφή τον ισχυρότερο 4κύλινδρο 1.5 TSI των 150 ίππων.

Οι πωλήσεις του νέου VW Taigo στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, με τις τιμές πώλησης να ανακοινώνονται στα τέλη του έτους λίγο πριν το λανσάρισμα.