Νέος Διευθύνων Σύμβουλος για την Audi


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, ο Markus Duesmann θα είναι ο νέος CEO της Audi, από τον προσεχή Απρίλιο, αντικαθιστώντας τον Rupert Stadler.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ:. ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/9/2019

Ο κ. Markus Duesmann ήταν μέχρι τα καλοκαίρι του 2018 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα στην Audi AG. Ωστόσο, δεσμεύεται με συμβόλαιο και δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση αυτή νωρίτερα από την πρώτη Απριλίου του 2020, καθώς η βαυαρική εταιρεία δεν τον αποδεσμεύει από αυτό πριν τη λήξη του. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συνάψει μεταξύ τους συμφωνία όπου απαγορεύουν στα ανώτατα στελέχη τους να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα σε κάποια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία.

Ο κ. Duesmann θεωρείται ένας από τους καλύτερους στην εξέλιξη κινητήρων και αυτός είναι ο λόγος που η Audi (και ο Όμιλος Volkswagen, γενικότερα) τον χρειάζεται. Από τη νέα του θέση, αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερο εξελιγμένων κινητήρων αλλά και να απαλλάξει τον Όμιλο από τις όποιες συνεχιζόμενες παρενέργειες του σκανδάλου «Dieselgate». Ο κ. Duesmann θα αντικαταστήσει τον κ. Rupert Stadler, τον πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της Audi, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι τον Ιούνιο, κατηγορούμενος ότι γνώριζε για την ύπαρξη παράνομου λογισμικού στους πετρελαιοκινητήρες της εταιρείας.