Νεότερα για τα Volkswagen ID. 1 και ID. 2


Οι αντικαταστάτες των Volkswagen Up! και Polo βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης και αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 28/11/2020

Το ότι οι Γερμανοί δρομολογούν, με όλες τους τις δυνάμεις, την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών ID. αυτοκινήτων τους, δεν αποτελεί μυστικό. Μπορεί να ξεκίνησαν με τον εμφατικό αντικαταστάτη του Golf, η συνέχεια όμως κρύβει λύσεις για όλες τις κατηγορίες. Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει και το αφεντικό της φίρμας, Ralf Brandstätter, πριν από μερικούς μήνες, «φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι μικρότερες κατηγορίες στο μέλλον θα απαιτούν EV, οπότε προετοιμάζουμε πρωτότυπα. Θα το συζητήσουμε σύντομα. Τα αυτοκίνητα των μικρότερων κατηγοριών είναι σημαντικά και πολύ ενδιαφέροντα για εμάς».

Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι θα υπάρξουν αρχικά πρωτότυπα που θα παρουσιαστούν από τη Volkswagen, πριν από την έλευση των μοντέλων παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Automotive News Europe, η εταιρία δουλεύει επάνω στην ανάπτυξη των αντικαταστατών των Up! και Polo, που θα ονομάζονται αντίστοιχα ID. 1 και ID. 2.

Ειδικά για το δεύτερο, βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει το 2023. Ο στόχος είναι η τιμή του να ξεκινά από τα 20.000 ευρώ, ώστε να μπορεί άμεσα να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Μάλιστα, για να περιοριστεί κάπως το κόστος κατασκευής, οι μηχανικοί εξέλιξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην χρησιμοποιήσουν συσσωρευτή ιόντων λιθίου αλλά λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος. Μία τεχνολογία πιο οικονομική αλλά και με μικρότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Το ID. 1 με τη σειρά του, θα αργήσει περισσότερο, με πιο πιθανή ημερομηνία παραγωγής το 2025. Ταυτόχρονα με αυτό θα κατασκευαστούν και οι αδελφές εκδόσεις των Skoda και Seat, κατά την ίδια πρακτική που ακολουθείται και σήμερα. Παράλληλα, βέβαια, η Volkswagen τρέχει και άλλα σχέδια, που θα τα ανακαλύπτουμε με τον καιρό.