Volkswagen ID.1: Ο αντικαταστάτης του e-Up!


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volkswagen έχει στα μελλοντικά σχέδιά της την αντικατάσταση του αυτοκινήτου πόλης της, e-Up! με ένα νέο, που θα ανήκει στην οικογένεια ID.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 24/7/2020

Η είδηση αυτή μας έρχεται από το βρετανικό περιοδικό Car και βασίζεται σε δηλώσεις του νέου αφεντικού της Volkswagen, Ralf Brandstätter. Για την ακρίβεια, ο ίδιος δήλωσε πως «Εργαζόμαστε σε ένα BEV (battery electric vehicle) με κόστος κάτω των 20.000€ - μπορούμε να συρρικνώσουμε την αρχιτεκτονική MEB με λιγότερο περιεχόμενο ώστε να μειώσουμε το κόστος».

Η πλατφόρμα ΜΕΒ είναι η ίδια που χρησιμοποιεί και το ID.3. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μία μικρότερη έκδοση αυτής, εκ των πραγμάτων συνεπάγεται και μικρότερο συσσωρευτή, οπότε φήμες για δύο εκδόσεις, 24 και 36 kWh δείχνουν το λιγότερο αληθοφανείς. Εάν ισχύουν, το μελλοντικό ID.1 θα μπορεί να εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων. Όχι εντυπωσιακή αλλά σίγουρα επαρκή για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το ID.1 φαίνεται να τρέχει αυτή τη στιγμή υπό την κωδική ονομασία «e-Zzity». Εάν ισχύουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν διαρρεύσει, υπολογίζεται ότι μία πρώτη γεύση θα πάρουμε το 2023, που θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη εκδοχή αυτού. Για να δούμε, ωστόσο, το τελικό προϊόν, θα πρέπει να περιμένουμε το 2025. Το χρονικό αυτό περιθώριο φαντάζει λογικό, αφού αφενός χρειάζεται χρόνος για την εξέλιξή του, αφετέρου εάν είναι να αντικαταστήσει το e-Up!, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κανιβαλίσει νωρίτερα.