Netflix: Αυτή είναι η πολυτελής λιμουζίνα της Wednesday (video)


Η Jenna Ortega δεν είναι η μόνη που κλέβει την παράσταση στην επιτυχημένη σειρά του Netflix. Τα βλέμματα πέφτουν αναπάντεχα και πάνω στη μαύρη λιμουζίνα της οικογένειας Addams, την οποία οδηγεί ο μπάτλερ Lurch.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MyWorldMedia - YouTube
  • 11/1/2023

Η σειρά 'Wednesday' της πλατφόρμας Netflix έχει αποδειχτεί μεγάλη πηγή εσόδων για την εταιρεία παραγωγής, «σπάζοντας» τα ταμεία και φτάνοντας στην κορυφή, καταγράφοντας πάνω από 1,05 δις ώρες προβολής

Φυσικά, όταν πρόκειται για σειρές, ταινίες, ή άλλα δημιουργήματα της μεγάλης και της μικρής οθόνης, δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί αυτοί που πρωταγωνιστούν. Άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος των χαρακτήρων, όπως για παράδειγμα τα οχήματα που οδηγούν, τα σπίτια, τα αντικείμενα και τα ρούχα τους, είναι εξίσου σημαντικά. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτοκίνητο της οικογένειας Addams, που οδηγείται από τον μπάτλερ της, Lurch, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Πρόκειται για ένα όχημα που φαίνεται σαν να έχει βγει από γκοθ ιστορία, κι αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του. Ολοκαίνουργιο ακόμα από τη δεκαετία του '30, μία Pontiac Silver Streak του 1938 κρύβεται κάτω από το μαύρο και σκοτεινό πέπλο της λαμπερής του -κατα τ' άλλα- εμφάνισης, κι έχει βασιστεί στο σασί μιας κλασικής Mercedes-Benz G-Class. Ο σχεδιαστής του, Mark Scruton, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα έδινε την ίδια αίσθηση με αυτά που «πρωταγωνιστούσαν» και στις παλαιότερες ταινίες του franchise της Οικογένειας Addams. Τότε, η παραγωγή είχε χρησιμοποιήσει ένα 1932 Packard Eight Deluxe Convertible, το οποίο εμφανίστηκε ελάχιστα τροποποιημένο και στο remake της ταινίας που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του '60.

Για τη σύγχρονη τηλεόραση, ο Scruton ήθελε να προσδώσει μία ακόμα πιο γκοθ εμφάνιση στο όχημα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για τις καθημερινές της μετακινήσεις. Έτσι, το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε από sedan σε λιμουζίνα.

Στην τωρινή του μορφή, κατασκευάστηκε και συναρμολογήθηκε από μία ρουμανική εταιρεία που ειδικεύεται στις μετατροπές και τροποποιήσεις οχημάτων. Αυτό, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένου του παλατιού στο οποίο στεγάζεται η 'Nevermore Academy' στην Τρανσυλβανία.

Ο Alexandru Titus Ipate, υπεύθυνος αυτής της εταιρείας για τη δημιουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούνται σε ειδικά εφέ για σειρές και ταινίες, αποκάλυψε ότι, παρόλο που η 'Addams Limo', όπως ονομάζεται, είναι πρακτικά ένα Pontiac, πολλά από τα μέρη του έχουν τροποποιηθεί ή και κατασκευαστεί από την αρχή, προκειμένου η λιμουζίνα να είναι ακόμα πιο μακριά σε μήκος.

Φυσικά, πρόκειται για μία λιμουζίνα με την κίνηση σε όλους τους τροχούς, αφού η βάση της είναι η G-Class, που είναι 4x4. Έτσι, σε αντίθεση με το Packard των πρώτων ταινιών, η Pontiac που εμφανίζεται στην 'Wednesday' είναι τετρακίνητη.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική της σειράς, αφού έχει επενδυθεί με κόκκινο χρώμα στα καθίσματα, αλλά και μαύρο γυαλιστερό υλικό σε όλη την υπόλοιπη καμπίνα, που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το συγκεκριμένο όχημα είναι η πινακίδα κυκλοφορίας του, η οποία διαβάζει ADD-4M5, που πρόκειται για αριθμό κυκλοφορίας που έχει καταχωρηθεί στην πολιτεία του New Jersey, απ' όπου κατάγεται ο Charles Addams, δημιουργός της αρχικής ιστορίας και του «κόσμου» της οικογένειας Addams.