Nissan Ariya: Δείτε σε slow-motion να διαλύεται στα crash tests (video)


Το νέο ηλεκτρικό crossover δοκιμάστηκε περισσότερες από 400 φορές με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ασφάλεια των επιβάτων. 

  • 28/3/2022

Μετά από δύο χρόνια αναμονής (παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 2020) το Nissan Ariya πατάει τελικά και στην Ευρώπη με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες έγιναν γνωστές οι τιμές του ιαπωνικού μοντέλου στη Γαλλία ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία των παραγγελιών και για άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο παρουσιάζονται τα διαδοχικά crash tests που έγιναν στο μοντέλο και τα οποία ξεπέρασαν σε αριθμό τα 400, αξιολογώντας τη νέα πρόταση σε περισσότερα από 100 διαφορετικά σημεία

Το ηλεκτρικό crossover κατά την διάρκεια των crash tests προσομοίωσε πλευρικές, μετωπικές και οπίσθιες συγκρούσεις ενώ δοκιμές έγιναν και στην περίπτωση επαφής με πεζό. Σε όλες τις περιπτώσεις το Nissan Ariya ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικότητα απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων και παρέχοντας ολοκληρωμένη ασφάλεια στους επιβάτες του.

Παράλληλα η Nissan ανακοίνωσε πως αντίστοιχες δοκιμές έγιναν και για το σύστημα μπαταριών όπου διαπιστώθηκε η υψηλή αντοχή του στην περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, χωρίς να υποστεί ζημιές και χωρίς να προκληθεί διαρροή των υγρών.

Δείτε το video με τα crash tests…