Nissan Ariya: Μία γεύση πριν από την αποκάλυψη (βίντεο)


Μπορεί στις 15 Ιουλίου να έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση του Ariya, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη Nissan να μας δίνει teaser μέχρι την τελευταία στιγμή για να κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό.

  • 13/7/2020

Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Nissan, αποκαλύπτοντας στοιχεία από το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV. Εδώ αποκαλύπτονται τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, το επίσημο λογότυπο (το οποίο δεν διαφέρει πολύ από αυτό του πρωτοτύπου), καθώς και το λογότυπο e-4ORCE που η εταιρία αποκαλύπτει για πρώτη φορά.

Το τελευταίο συμβολίζει το νέο, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας, που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρόσθιο και ένα στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, αυτό είναι τόσο εξελιγμένο που ανεβάζει σε νέο επίπεδο την ασφάλεια, τον χειρισμό, την άνεση και την πρόσφυση του αυτοκινήτου. Το  e-4ORCE εξελίχθηκε χρησιμοποιώντας ως όχημα φορές ένα Leaf e, σιγά σιγά όμως θα αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του σε διάφορα ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής. Πιθανά όχι μόνο της Nissan αλλά και της Renault.

Επιστρέφοντας στο μικρομεσαίο crossover Ariya, η επίσημη παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για τις 8 το πρωί της Τετάρτης, οπότε σε δύο ημέρες θα επανέλθουμε με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.