Nissan GT-R T-Spec Edition, για τις ΗΠΑ


Η Nissan δημιούργησε μια ειδική έκδοση του GT-R για την αμερικανική αγορά η οποία χαρακτηρίζεται από το σπάνιο χρώμα του αμαξώματός του και από τους νέους τροχούς και τα σπόιλερς. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/9/2021

Η Nissan συνεχίζει να διατηρεί  το GT-R στο προσκήνιο δημιουργώντας συχνά-πυκνά κάποια ειδική έκδοση του ξεχωριστού μοντέλου η οποία προορίζεται για συλλέκτες.

Το τελευταία ενασχόλησή της με αυτό αφορά στο GT-R T-Spec Edition το οποίο προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα το οποίο ονομάζεται «Millennium Jade» και είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο διατίθεται εκεί σε σπάνιο χρωματισμό αμαξώματος.

Γράφουμε «σπάνιο» καθώς το «Millennium Jade» είναι μια απόχρωση που βασίζεται στο χρώμα του Skyline R34 GT-R V-Spec II Nόr, ένα από τα πιο δυσεύρετα οχήματα του μοντέλου επιδόσεων τη Nissan.

Εκτός από αυτό, το GT-R T-Spec Edition θα διατίθεται και στο χρώμα «Midnight Purple» το οποίο θυμίζει το αντίστοιχο «Midnight Purple III» του Skyline R34 V-Spec και του «Midnight Opal», της έκδοσης του μοντέλου που παρουσιάστηκε για τη χρονιά του 2014.

Πέραν αυτών, το GT-R T-Spec Edition διαθέτει τους διευρυμένους θόλους τροχών και το πίσω σπόιλερ από ανθρακονήματα που υπάρχουν στο GT-R Track Edition. Επίσης, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένου τροχούς ελαφρού κράματος της ιαπωνικής Rays σε χρώμα χρυσού και κεραμικά φρένα. 

Στο εσωτερικό, υπάρχει νέα απόχρωση η οποία ονομάζεται «Mori Green» και νέα επένδυση που αποτελείται από δέρμα και alcantara. Ο V6 twin-turbo  κινητήρας του δεν έχει αλλαγές σε ό,τι αφορά την απόδοσή του, δηλαδή η μέγιστη ισχύς του παραμένει στους 572 PS. Η τιμή τού Nissan GT-R T-Spec Edition έχει οριστεί στα 138.490 δολάρια (περίπου 117.150 ευρώ).