Nissan Hyper Hatch: Αγάπη μου συρρίκνωσα τo GT-R


Σε ένα παράλληλο και δη ψηφιακό σύμπαν, το Nissan GT-R θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση της Nissan στην κατηγορία των hot hatches.

  • 12/3/2021

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που στην γκάμα της Nissan υπήρχε ένα hatchback ικανό να αντιπαρατεθεί με τις υπερδυνάμεις της κατηγορίας του.

Θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν το Nissan Sunny GTi-R, γεννιόταν με σκοπό να μεταφέρει στη γραμμή παραγωγής κάτι από την αγωνιστική κληρονομιά της ιαπωνικής φίρμας.

Το δίλιτρο και αποκλειστικά τετρακίνητο Nissan GTi-R με τη χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα στο καπό και τους 230 ίππους και τα 280 Nm ροπής, έμεινε στην παραγωγή έως και το 1995 χωρίς να υπάρξει μέχρι και σήμερα αντικαταστάτης.

Το δυσαναπλήρωτο κενό έρχεται να καλύψει, σχεδόν 30 χρόνια μετά, το ψηφιακό δημιούργημα του Khyzyl Saleem, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από το να προσαρμόσει στα μέτρα και τα σταθμά ενός hot hatch το εμβληματικό Nissan GT-R.

To αποτέλεσμα μοιάζει εξωπραγματικό, ξυπνά μνήμες ωστόσο από τις εποχές που η Nissan κοίταζε στα μάτια τον εμπνευσμένο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ ανταγωνισμό.

Φυσικά στο μυαλό των ανθρώπων της Nissan δεν υπάρχει κάποια σκέψη που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα καυτό hatchback με τις προδιαγραφές του GT-R, αν και στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε να υλοποιείται μια αντίστοιχη ιδέα.

Ο λόγος για το Nissan Juke R των 600 ίππων, το οποίο φιλοξένησε κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του τόσο τον κινητήρα όσο και το σύστημα μετάδοσης του GT-R.  

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό το Juke με τα 700 άλογα δεν είναι αθώο και δεν το κρύβει...