Nissan x OPUS concept camper:Η λύση κατασκήνωσης που... ηλεκτρίζει! (video)


Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες “δεύτερου κύκλου ζωής”  από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις του camping, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

  • 18/2/2019

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν  Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από  εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου της ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας  έναν  βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο εμπρός μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM,  παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας “αναψυχής”). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

Το Nissan x OPUS,  επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις  όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v,  ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

Το πρωτοποριακό AIR OPUS, που λανσαρίστηκε το 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το “τροχόσπιτο” σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του OPUS, το καθιστά  ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό / τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα  230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών,  υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών,  LED φωτισμό,  ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς  και  έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη,  για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Επίσης το Nissan X ΟPUS διαθέτει φορητό φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και  ψυγείο!

Με ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου, το Nissan x OPUS είναι πανέτοιμο για κάθε είδους περιπέτεια ενώ έχει και θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως και υποδοχή για μεταφορά ενός  καγιάκ! Δείτε video με το συναρπαστικό πρωτότυπο Nissan X OPUS.