Nissan Z (2022): Πισωκίνητο και με 400 ίππους!


H Nissan ανακοίνωσε επίσημα, πως η αποκάλυψη του νέου Z που θα εφοδιάζεται με 3λιτρο μοτέρ και 400 ίππους περίπου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου.   

  • 11/6/2021

Σημειώστε το στις ατζέντες σας, βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας και πείτε το στους φίλους σας, το νέο Nissan Z αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 17 Αυγούστου του 2021. Η εταιρεία το ανακοίνωσε εχθές, μόλις λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Z Proto, που είχαμε στα τέλη του 2020.

Αν και απομένουν κάτι παραπάνω από δύο μήνες μέχρι τότε, έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση του ιαπωνικού coupe, σε …μεταλλική μορφή. Εκτός της είδησης που έχει να κάνει με την ημερομηνία της αποκάλυψης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όμως και το εξής.

Το νέο Nissan Z, θα χρησιμοποιεί τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο V6 κινητήρα, που φορά και το Infinity Q60, με απόδοση που θα κυμαίνεται γύρω στους 400 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός χειροκίνητου ή αυτόματου (προαιρετικά) κιβωτίου ταχυτήτων.

Η σχεδίαση του Nissan Z θυμίζει αρκετά εκείνη του πρωτότυπου Ζ Proto (φωτογραφίες) με ρετρό επιρροές και μακάρι να είναι σε μεγάλο βαθμό έτσι και το μοντέλο παραγωγής. Στο εσωτερικό, οι πληροφορίες λένε πως θα υπάρχει ψηφιακή οθόνη touch screen 8 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και τρία στρογγυλά αναλογικά όργανα, καθώς και τριάκτινο τιμόνι. Προαιρετικά θα διατίθενται και δερμάτινο σαλόνι.

Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την εταιρεία, δεν γνωρίζει κανείς προς το παρόν πόσο θα κοστίζει το νέο Nissan Z. Ωστόσο, οι προβλέψεις, όσο αφορά τις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για αρχική τιμή κοντά στα 35.000 δολάρια.