Ντριφτάροντας στο χιόνι με μία Lamborghini Huracan EVO


Καλή και η άσφαλτος της πίστας, δεν λέμε, κάποιες φορές όμως ένα supercar όπως η Huracan Evo μπορεί να προσφέρει τόνους οδηγικής απόλαυσης με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.

  • 10/3/2020

Για όσους δεν γνωρίζετε, το Livigno στην Ιταλία, είναι ένα χειμερινό θέρετρο, ιδανικό για αρχάριους σκιέρ και όχι μόνο. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ιδανικό περιβάλλον για κάποιον που έχει διάθεση να παίξει με το χιόνι. Και εδώ δεν εννοούμε χιονοπόλεμο με τα παιδιά του, αλλά ένα άλλο είδος «πολέμου», από το αριστερό κάθισμα μίας Lamborghini Huracan EVO.

Συνήθως το μυστικό για την επίτευξη χρόνων σε ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο είναι η πρόσφυση. Εδώ πάλι, που δεν κυνηγάει κανένα το χρονόμετρο, το ζητούμενο είναι το ακριβώς αντίθετο, η έλλειψη πρόσφυσης. Η δυνατότητα να πλαγιολισθαίνεις με χαμηλές ταχύτητες, εντυπωσιακά και ταυτόχρονα με απόλυτη ασφάλεια. Υπερστροφές ισχύος, donut και ό,τι άλλο, μπορούν να προσφέρουν ατελείωτες ώρες χαράς, σε έναν μαγικό «παιδότοπο».

Αρωγός εδώ τα εξελιγμένα συστήματα της Lamborghini αλλά και τα προγράμματα οδήγησης που προσφέρει η Huracan Evo, τα οποία βοηθούν τα μέγιστα στον έλεγχο ενός τόσο ισχυρού και απόλυτου αυτοκινήτου. Η ίδια μάλιστα η φίρμα δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει αυτές τις δυνατότητες των μοντέλων της. Πέρα από το video με τη Huracan EVO, που μόνο ζήλεια μπορεί να προκαλέσει, πρόσφατα ανέβασε άλλο ένα, από το Aspen αυτή τη φορά, την έδρα της ακαδημίας οδήγησης στο χιόνι.

Εκεί, με το ανάλογο οικονομικό αντίκρισμα, δίνει τη δυνατότητα σε φίλους της φίρμας να εξοικειωθούν με τις τεχνικές οδήγησης σε χιόνι και πάγο. Να αποκτήσουν ικανότητες και εμπιστοσύνη πίσω από το τιμόνι, σε συνθήκες που άλλοι θα προτιμούσαν απλά να κάτσουν σπίτι. Ε και να διασκεδάσουν λίγο αφού, κακά τα ψέματα, δεν σου δίνεται κάθε μέρα η δυνατότητα να βιώσεις κάτι ανάλογο. Είναι μία εμπειρία ζωής.