Ο Chris Harris δένει κόμπο την υβριδική Ferrari SF90 Stradale (βίντεο)


Ο γνωστός παρουσιαστής του Top Gear έβαλε στο χέρι τη νέα Ferrari SF90 Stradale και φρόντισε να κάνει μερικούς εντυπωσιακούς γύρους στην πίστα με το ESC στη θέση OFF.

  • 8/10/2020

Δεν είναι παρά μόλις εχθές, που αναφέραμε ότι ο Stig, της ίδιας εκπομπής, κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ γύρου με την SF90 Stradale, στην πίστα που χρησιμοποιεί το Top Gear. Σήμερα ήταν η σειρά του Chris Harris να χαρεί το νέο υπερόπλο της Ferrari. Μόνο που ο τελευταίος δεν κυνήγησε το χρόνο αλλά προτίμησε να κινηθεί εντυπωσιακά.

Στο πρώτο επεισόδιο του 29ου κύκλου της πιο γνωστής σειράς αυτοκινήτων του πλανήτη, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής. Η SF90 Stradale αποτελεί ένα υβριδικό «κτήνος» με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ένας τετράλιτρος V8 κινητήρας βρίσκεται κρυμμένος στα σπλάχνα της, ο οποίος αποδίδει 780 PS. Άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες έρχονται να δώσουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 1.000 PS! Εάν τώρα θέλετε και άλλα νούμερα, μπορείτε να σημειώσετε 2,5 sec για το 0-100 και τελική 340 km/h.

Για να επιστρέψουμε, ωστόσο, στο ζητούμενο, το θέμα που έθεσε ο γνωστός παρουσιαστής είναι κατά πόσο μπορεί να οδηγηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς τη βοήθεια των σύγχρονων ηλεκτρονικών.

Προφανώς, η ονομασία στο καπό και η τιμή της ισχύος είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν τις επιδόσεις και το δυναμισμό. Τι γίνεται όμως όταν απενεργοποιήσει κανείς τα ηλεκτρονικά και βρεθεί μόνος του απέναντι στο υπερόπλο; Ε, αυτό δεν θα σας το αποκαλύψουμε. Πατήστε το play για να το δείτε μόνοι σας.