Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen κάλεσε τον Elon Musk σε διάσκεψη!


Ο Herbert Diess κάλεσε τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla να συμμετέχει σε διάσκεψη του Ομίλου VW. Η φιλική σχέση των δύο ανδρών είναι γνωστή εδώ και καιρό.

  • 18/10/2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Herbert Diess, κάλεσε τον Musk  να εξηγήσει γιατί η VW χρειάζεται ταχύτερες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία για αυτό που αποκάλεσε τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, απευθύνθηκε σε 200 στελέχη της Volkswagen  μέσω βιντεοσυνομιλίας μετά από πρόσκληση του CEO της μεγαλύτερης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το βασικό θέμα της διάσκεψης των στελεχών της VW  ήταν οι αλλαγές και οι δράσεις που χρειάζονται στην παραγωγική διαδικασία για την ταχύτερη στροφή στην ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Diess φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στη συνάντηση ότι η VW «χρειάζεται ταχύτερες αποφάσεις και λιγότερη γραφειοκρατία για τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της εταιρείας». Μάλιστα, έπλεξε το εγκώμιο της Tesla, λέγοντας πως η ευελιξία της είναι το κύριο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Ισχυρίστηκε δε πως η Tesla  μπόρεσε να χειριστεί υποδειγματικά την κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών, με τους τεχνικούς της να «ξαναγράφουν» το απαιτούμενο λογισμικό των αυτοκινήτων της μέσα σε μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες, κάτι που επέτρεψε τη χρήση ενός άλλου είδους ηλεκτρονικών chip, από αυτά που είχαν εξαντληθεί, τα οποία ήταν και τα μοναδικά που ήταν διαθέσιμα.

Ο Herbert Diess στη συνέχεια ρώτησε τον Elon Musk ποιο είναι το γνώρισμα εκείνο που κάνει την Tesla τόσο ευέλικτη: «Είναι το στυλ διοίκησης. Εγώ είμαι κατά βάση μηχανικός και, εκτός από το αυτοκίνητο, πρώτα απ’ όλα με γοητεύουν οι αλυσίδες εφοδιασμού, τα logistics και οι διαδικασίες παραγωγής», δήλωσε με νόημα ο Elon Musk.

Από την πλευρά του, ο Elon Musk δήλωσε ότι πιστεύει ότι η VWμπορεί να πετύχει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Herbert Diess θεωρούν τις Tesla  και VWως τον «ισχυρότερο ανταγωνιστή» τους.

«Χαίρομαι που ακούω ότι ακόμη και ο ισχυρότερος ανταγωνιστής μας πιστεύει ότι θα πετύχουμε τη μετάβαση αν προχωρήσουμε στον μετασχηματισμό μας με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο Herbert Diess.

Τέλος, με ανάρτησή του στο Twitter ο Herbert Diess γνωστοποίησε αργότερα ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντοματο νέο gigafactory της Tesla στο Βερολίνο.