Ο επόμενος James Bond θα πρέπει να... φορτίζει το αυτοκίνητό του


Η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E θα προσφέρει στον 007 πολύ γκάζι απαιτώντας όμως και αναζήτηση πρίζας για την φόρτιση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 16/3/2019

Η επερχόμενη 25η ταινία της σειράς του James Bond θα φέρει τον Daniel Graig σε μία πρωτόγνωρη στιγμή: να πρέπει να οδηγήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια μία Aston Martin Rapide E η οποία θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2019 και θα αποδίδει 610 άλογα και 950 Nm ροπής χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ με τα οποία θα είναι εφοδιασμένη.

Το δημοσίευμα εμφανίστηκε στην βρετανική εφημερίδα The Sun και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θέλοντας τον πασίγνωστο πράκτορα να εγκαταλείπει τους V8 και V12 και να ασχολείται πλέον με μπαταρίες και πρίζες. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους μέσα στην επόμενη χρονιά και θα είναι η τελευταία που θα πρωταγωνιστεί ο Daniel Craig. 

Oι πληροφορίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα κάνουν λόγο για εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης με την συγκεκριμένη ηλεκτρική Aston Martin η οποία, κατά παράδοση της σειράς, θα έχει κάποια πολύ προχωρημένα gadgets ενσωματωμένα πάνω της. Η ηλεκτρική Rapide εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 65,0 kWh και οι προδιαγραφές της μιλούν για αυτονομία πάνω από 300 χιλιόμετρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ το 0-60 mph θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. 

Το δημοσίευμα της Sun υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα  που ο James Bond θα πρέπει να μπει στην εποχή των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνισή του, για λόγους promotion, και το crossover της Aston Μartin, η DBX, πιθανότατα σε μία μορφή πρωτότυπου της ηλεκτρικής της έκδοσης όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις στις πρόσφατες ταινίες με τον Daniel Craig. 

O προγραμματισμός προβολής της ταινίας έχει πάει αρκετές φορές πίσω, με την ημερομηνία που έχει δοθεί και ισχύει μέχρι νεωτέρας να είναι η 8η Απριλίου του 2020. Η 25η ταινία του James Bond έχει περάσει από σαράντα κύματα, και δύο σκηνοθέτες μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον επόμενο μήνα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.