Ο ήχος της Aston Martin Vulcan είναι σκέτο "παραλήρημα" (video)


Ο V12 των 830 PS παράγει μια... εξωφρενική μελωδία που φτάνει στα αυτιά μας μέσα από τα πλαϊνά τελικά της custom εξάτμισης.

  • 10/3/2022

Το κανάλι NM2255 στο YouTube μάς έκανε για ακόμα μία τη χάρη και ανέβασε ένα εντυπωσιακό video που έχει επενδυθεί «μουσικά» από ένα εμβληματικό μοντέλο της Astron Martin, τη Vulcan.

Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας V12 των 7 λίτρων που παράγει περισσότερους από 830 PS και 780 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβώτιου.

Τον σχεδιασμό έχει επιμεληθεί ο Βρετανός designer Marek Reichman, με την εταιρεία να παρουσιάζει το track-only μοντέλο στην Έκθεση της Γενεύης το 2015. Από την γραμμή παραγωγής βγήκαν μόλις 24 μονάδες όπου η καθεμιά στοιχίζει 2.200.000€. Στο παρακάτω video πρωταγωνιστούν δύο από αυτές.

Η μία έχει λαχανί χρώμα και φέρει τον αριθμό #24, ενώ η άλλη είναι σκούρα μπορντό και έχει τον αριθμό 6. Μάλιστα, στην περίπτωση της δεύτερης έχουμε τη δυνατότητα να την "περιεργαστούμε" στη βόλτα που κάνει περιμετρικά ο φακός, ξεχωρίζοντας φυσικά τα τεράστια τελικά σου συστήματος εξάτμισης που ξεπροβάλουν απ' τα «πλευρά». Όσον αφορά τον ήχο, καλύτερα να τον ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά...

Δείτε το video…