Ο Jay Leno οδήγησε τη σπάνια Ferrari 212 Inter - Η ξεχωριστή ιστορία που κουβαλά (video)


Ένα μοντέλο των αρχών της δεκαετίας του 1950, που κυκλοφόρησε σε μόλις 82 αντίγραφα, όχι μόνο διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά κατέχει και ένα άτυπο ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jay Leno's Garage - YouTube
  • 13/10/2023

Η Ferrari 212 Inter της Ghia είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Μόλις 82 μονάδες κατασκευάστηκαν από το 1951 έως το 1952, κι αυτό είναι που κάνει το δημιούργημα των Ιταλών τόσο πολυπόθητο.

Φυσικά, δύσκολα αλλάζει χέρια ένα τόσο σπάνιο όχημα, όμως ένας εκ των ιδιοκτητών έχει περάσει στο... επόμενο επίπεδο, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι. Η 212 Intel που πρωταγωνίστησε στο πιο πρόσφατο video του Jay Leno στο YouTube ανήκει στον ίδιο άνθρωπο εδώ και πάνω από 60 χρόνια, χρονική διάρκεια που αποτελεί ρεκόρ για την ιδιοκτησία μιας Ferrari.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1951 και αγοράστηκε από τον Rodolfo Junco de la Vega Jr μέσα στη δεκαετία του '50. Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή στα 98 του, όμως ο γιος του, Thaddeus Foster, συνεχίζει να φροντίζει την αγαπημένη Ferrari του πατέρα του.

«Ήταν παρκαρισμένη στο γκαράζ από όταν ήμουν 10 χρονών και παρέμενε πάντα εκεί. Για πάρα πολλά χρόνια, ήταν απλά το αυτοκίνητο του πατέρα μου. Η παλιά Ferrari του πατέρα μου. Δε φαινόταν σαν κάτι ιδιαίτερο», είπε ο Foster, μιλώντας στον Leno. Φυσικά, η άποψή του έκτοτε έχει αλλάξει.

Ο Foster έχει αναμνήσεις από τον πατέρα του να του μαθαίνει να συντηρεί την 212 Intel με τη βοήθεια των μηχανικών της εταιρείας, ενώ κατάφερε ακόμα να γνωρίσει και τον ίδιο τον Enzo Ferrari, όντας ένας από τους 82 αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου.

Και πράγματι, το απόκτημα του de la Vega βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση, κι όλα τα μέρη του παραμένουν αυθεντικά, αν εξαιρέσει κανείς τα πατάκια και τη βαφή, τα οποία χρειάστηκε να επιδιορθωθούν και να αλλαχθούν. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εμβληματικός Columbo V12 κινητήρας, ο οποίος επέτρεπε στη Ferrari 212 Intel να αγγίζει τα 193 km/h και να κάνει τα 0-100 km/h σε περίπου 10 sec.

Ο Foster είπε επίσης ότι ο πατέρας του ασχολούνταν συνεχώς με τον κινητήρα: «Πιστεύω ότι ήταν η δική του ψυχοθεραπεία, να γυρνά σπίτι μετά από μια μεγάλη μέρα στο γραφείο, να φορά τη φόρμα εργασίας του και να δουλεύει πάνω στα αυτοκίνητά του. Η μητέρα μου χρειαζόταν να του θυμίσει να φάει και να κάνει μπάνιο για να κοιμηθεί. Τα αγαπούσε πολύ».

Όταν ήρθε η σειρά του Leno να το οδηγήσει, ο Αμερικανός παρουσιαστής έδειξε να το απολαμβάνει. «Μπορείς πραγματικά να πας αρκετά γρήγορα με αυτό», σημείωσε.

Δείτε το video: