O Κώστας Τσιμίκας και η εντυπωσιακή μπλε Lamborghini των 640 PS (photos)


Ο Έλληνας αμυντικός της Λίβερπουλ δεν ανήκει στην κατηγορία των petrolhead ποδοσφαιριστών, όπως ο Μπενζεμά. Ωστόσο δεν κατάφερε να αντισταθεί στη γοητεία του... ταύρου και πήρε στα χέρια του το «πολυβόλο» με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 lt. 

  • ΦΩΤΟ: INSTAGRAM / tsimikas21
  • 2/12/2022

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... κολλημένος με την μπάλα για να γνωρίζει τον Κώστα Τσιμίκα. Πρόκειται για τον Έλληνα ακραίο αμυντικό που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ολυμπιακό και με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του έκανε τον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ να προσφέρει… γη και ύδωρ στους Πειραιώτες για να τον πάρει στην Αγγλία.

Έκτοτε, ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ποδοσφαιριστής, ζει το όνειρό του παίζοντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, υπογράφοντας συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων.

Ο Τσιμίκας δεν είναι ο κλασικός petrolhead που φορτώνει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media με φωτογραφίες από τα αυτοκίνητά του (βλέπε Μπενζεμά).

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος είναι ότι για τις μετακινήσεις του στο Λίβερπουλ έχει επιλέξει τη Mercedes-AMG G63 που για πολλούς θεωρείται το κορυφαίο τετρακίνητο όχημα του πλανήτη. Ένα αυθεντικό offroader που συνδυάζει το πολυτελές περιτύλιγμα με τις εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Ωστόσο πριν από λίγες ώρες ανέβασε στο Instagram τρεις φωτογραφίες που τον δείχνουν να κάνει βόλτα με μία εντυπωσιακή μπλε Lamborghini. Αν και το μοντέλο δεν φαίνεται ξεκάθαρα υποθέτουμε ότι πρόκειται για την Huracan Performante Spyder. Θυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο και ζυγίζει 1.507 kg.

Η δύναμη προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 lt που αποδίδει 640 PS στις 8.000 rpm, 600 Nm ροπής στις 6.500 rpm, με περισσότερο από 70% της ροπής αυτής να αποδίδεται από τις 1.000 rpm.

Τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε 3,1 sec, τα πρώτα 200 km/h σε 9,3 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h! Όπως είναι φυσικό σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχουν εφαρμοστεί τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα «Aerodinamica Lamborghini Attiva» (ALA) της Lamborghini.  

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη Lamborghini είναι αριστεροτίμονη και συνδυάζοντας το γεγονός ότι ο παίκτης απολαμβάνει αυτές τις ημέρες τις διακοπές του στις Μαλδίβες, υποθέτουμε πως δεν είναι δική του, αλλά αποφάσισε να τη νοικιάσει και να ζήσει τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενώ χαλαρώνει στη νησιωτική χώρα.

Φυσικά μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών ακολούθησε ένα «γλέντι» στα σχόλια από τους fans ενώ σχολίασαν και αρκετοί πρώην συμπαίκτες του από τον Ολυμπιακό, όπως ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Ζοσέ Σα ο οποίος ανήκει πλέον στο ρόστερ της Γουλβς.