Ο Lauda βγήκε από το νοσοκομείο


Καλές είναι οι ειδήσεις για την κατάσταση της υγείας του Niki Lauda. Ο θρύλος της Formula 1 βγήκε από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε μία κλινική αποκατάστασης.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2018

24 Οκτωβρίου: Ο θρύλος της Formula 1, Niki Lauda, βγήκε από το νοσοκομείο. Ο Αυστριακός, στον οποίο είχε γίνει μεταμόσχευση πνεύμονα, μεταφέρθηκε σε μία κλινική αποκατάστασης. Εκεί, θα επανακτήσει τις δυνάμεις του, έπειτα από παραμονή μακράς διαρκείας στο κρεβάτι του νοσοκομείου, που είχε ως συνέπεια το σώμα του να μην είναι δυνατό. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα ακολουθήσει πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε να επανέλθει.

20 Οκτωβρίου: Ο Niki Lauda δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει live τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 του προστατευόμενού του, Lewis Hamilton. Τόσο στο Austin των ΗΠΑ όσο και στην Πόλη του Μεξικού το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο Αυστριακός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς αυτά τα πολύωρα ταξίδια ήταν πολύ κοντά στη μεταμόσχευση πνεύμονα, στην οποία είχε υποβληθεί. Βέβαια, ότι ο Lauda θα βρεθεί σύντομα και πάλι κοντά στα «ασημένια βέλη», ο Hamilton δεν έχει καμία αμφιβολία.

«Ο Niki με πήρε τηλέφωνο πριν από δύο μέρες. Σοκαρίστηκα όταν τον άκουσα», ομολογεί ο Hamilton από το Austin. «Του είπα ότι ακούγεται πιο νέος από ποτέ. Είναι πολύ πρόθυμος να επιστρέψει και ευχαριστεί τους γιατρούς και τη γυναίκα του», συμπλήρωσε ο star της Mercedes. «Ο Niki είπε ότι θα βγει σύντομα από την εντατική και ότι θα μπορέσουμε τότε να τον επισκεφτούμε. Είμαι σίγορος ότι αυτό θα γίνει πριν από το τέλος της σεζόν στη Βιέννη», συμπλήρωσε ο Hamilton και έκλεισε λέγοντας: «Μας λείπει πολύ εδώ στην ομάδα, αλλά το πνεύμα του είναι μαζί μας στην πίστα».