O Oliver Zipse είναι ο νέος CEO της BMW


Από τις 16 Αυγούστου, ο Oliver Zipse αναλαμβάνει το πόστο του CEO της BMW, αντικαθιστώντας τον Harald Krueger.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/7/2019

Η έλευση του κ. Zipse στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της BMW αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη βαυαρική εταιρεία, η οποία τελευταία χρόνια έχασε την πρωτοκαθεδρία της αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και τις πωλήσεις, στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων. 

Τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της BMW επέλεξαν τον 55χρονο Zipse σε αυτή τη θέση λόγω της ικανότητάς του να αναλύει την αγορά και λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις που αφορούν επιχειρηματικές στρατηγικές, όπως δήλωσε γι αυτόν ο κ. Norbert Reithofer, Πρόεδρος της BMW. 

Ο κ. Zipse έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στη Γερμανία και μαθηματικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις ΗΠΑ. Χάρη στις ικανότητές του, αναδείχθηκε γρήγορα σε διοικητικές θέσεις και με τις επιλογές του η BMW αύξησε τα μοντέλα της και το δίκτυο των εργοστασίων της. Τώρα, πρέπει να βρει τον τρόπο να αυξήσει, αντιστοίχως, το μερίδιο αγοράς της BMW στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αυτών που θα διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης, καθώς και καθορίσει ποια από τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας θα παραμείνουν στην παραγωγή, ποια θα σταματήσουν καθώς και ποια νέα θα δημιουργηθούν, ώστε η BMW να ξαναβρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων. 

Θυμίζουμε ότι η BMW πρωτοπόρησε σε ό,τι αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αλλά δεν κατάφερε να αναπτυχθεί και να ανανεωθεί έγκαιρα, χάνοντας έδαφος από άλλους Γερμανούς κατασκευαστές, αλλά και την Τesla. Για το πρώτο τρίμηνο του 2019, η BMW ανακοίνωσε ζημίες για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία. Επίσης, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο περικοπών ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να επιστρέψει στην κερδοφορία.