O Πρωθυπουργός πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου με κυψέλες καυσίμου (video)


Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κοζάνη και δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου στην Ελλάδα, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. 

  • 14/2/2023

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από τις αρχές του μήνα, τις τελευταίες ημέρες κινείται στην πόλη της Κοζάνης το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου στην Ελλάδα.

Η έλευσή του συνοδεύτηκε με τις ημέρες καινοτομίες που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Υδρογόνου (Hydrogen Europe) στον οποίο ανήκει και το συγκεκριμένο Hyundai Nexus.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της χρήσης του υδρογόνου στις μεταφορές, στην προσπάθεια που κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Τη Δευτέρα 13/2 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην περιοχή και δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά το αυτοκίνητο και να ενημερωθεί εκτενώς για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Μάλιστα άρπαξε την ευκαιρία και έκατσε πίσω από το τιμόνι για μια σύντομη βόλτα ώστε να ζήσει τη εμπειρία οδήγησης ενός αυτοκινήτου με κυψέλες καυσίμου.

Το Hyundai Nexo παρουσιάστηκε το 2018  και ουσιαστικά πήρε τη σκυτάλη από το i35 Fuel Cell. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα πρόταση απέκτησε 50% μεγαλύτερη αυτονομία, φτάνοντας τα 600 km, παρόλο που η ονομαστική ισχύ της μπαταρίας μειώθηκε από τα 100 kW στα 95 kW.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε επεξεργασία η Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ορίζεται το πλαίσιο για τη λειτουργία των πρατήριων υδρογόνου στη χώρα μας.

Δείτε το video με τον Πρωθυπουργό να κάθεται στη θέση του οδηγού του Hyundai Nexo...

Πηγή: thes.gr