Ο Sebastian Vettel λέει ΝΑΙ στα όρια ταχύτητας στην Autobahn!


Ο διάσημος πιλότος της F1 τάσσεται υπέρ των ορίων ταχύτητας στον διάσημο γερμανικό αυτοκινητόδρομο για λόγους ασφαλείας και σεβασμού στο περιβάλλον!

  • 11/10/2021

Είναι δεδομένο πώς ένας οδηγός της F1 θα έχει μία ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με την ταχύτητα και τους κινδύνους. Αυτό ισχύει και για τον Vettel, που δήλωσε πώς τα όρια ταχύτητας είναι απαραίτητα αφού θα βοηθήσουν στη μείωση εκπομπών άνθρακα και θα συμβάλλουν στην ασφάλεια στους δρόμους της Γερμανίας.

Είναι γνωστό ότι ο Sebastian Vettel έχτισε την καριέρα του γύρω από την ταχύτητα και έτσι ξέρει ότι έχει και τα όρια της. Επειδή η Γερμανία είναι μία ισχυρή χώρα, πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο.

Όπως όλοι γνωρίζουν η Autobahn διαθέτει τμήματα που δεν έχουν όρια ταχύτητας. Αυτά τα τμήματα είναι συνήθως εκεί όπου υπάρχει λιγότερη κίνηση και περισσότερο χώρος για να επιτρέψει στους οδηγούς να πατήσουν λίγο παραπάνω το γκάζι. Έτσι πολλοί λάτρεις της ταχύτητας, επισκέπτονται την Autobahn για να πάρουν μία γεύση από τον ίλιγγο της τελικής ταχύτητας σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο.

Ο Vettel εξήγησε στη συνέντευξή του στο Auto Motor Sport πώς «Δεν πρόκειται για προσωπικά συναισθήματα. Είναι απαραίτητο να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ένα όριο ταχύτητας θα εξοικονομήσει σχεδόν δύο εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2. Και θα έκανε τους δρόμους περισσότερο ασφαλείς. Υπάρχουν ατυχήματα στη Γερμανία που συμβαίνουν μόνο επειδή δεν έχουμε όρια ταχύτητας. Εάν σωθεί η ζωή ενός μόνο ατόμου, τότε αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται περαιτέρω σκέψη».

Στην Γερμανία υπάρχουν από τις καλύτερες πίστες αγώνων στον κόσμο. Έτσι με την τοποθέτηση ορίου ταχύτητας σε όλο τον αυτοκινητόδρομο όλο και περισσότεροι λάτρεις της ταχύτητας θα μπορούσαν να τις επισκεφτούν, απολαμβάνοντας υψηλές ταχύτητες με τα αυτοκίνητά τους με περισσότερη ασφάλεια.