O σκηνοθέτης του Top Gear αποκαλύπτει το “making of” της εκπομπής (video)


Αναρωτηθήκατε ποτέ πως το “Top Gear” αποτυπώνει με τόσο εντυπωσιακό τρόπο τις υψηλές ταχύτητες των αυτοκινήτων; Ο σκηνοθέτης Ron Richards αποκαλύπτει τα μυστικά της δουλειάς του.

  • 29/12/2021

H εκπομπή “Top Gear” αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά shows αυτοκινήτου με φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή όσο εντυπωσιακά παρουσιάζεται η ταχύτητα μέσα από τις οθόνες μας άλλο τόσο δύσκολη και πολύπλοκη είναι η δουλειά της σκηνοθετικής ομάδας προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη διαδικασία αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Ron Richards προσπαθώντας με απλό τρόπο να μας δώσει να καταλάβουμε τη συντονισμένη και καλά οργανωμένη προετοιμασία που απαιτείται προκειμένου η αίσθηση της ταχύτητας να "εισβάλλει" στα πλάνα.

Σύμφωνα με τον Richards το μυστικό κρύβεται σε τρεις λέξεις: κίνηση, κίνηση και κίνηση . Δεν δεν αναφερόμαστε μόνο στην κίνηση του αυτοκινήτου αλλά και στην κίνηση της κάμερας, του τοπίου και των αντικειμένων, που γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάει η ένταση στον τηλεθεατή. Παράλληλα αποκάλυψε πως μία από τις αγαπημένες του τεχνικές είναι η “κονταρομαχία” όπου δείχνει δύο αυτοκίνητα να επιταχύνουν μετωπικά το ένα προς το άλλο. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν θα ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό αν η παραγωγή του Top Gear δεν ήταν τόσο… large σχετικά με τον εξοπλισμό που έχει προμηθεύσει τη σκηνοθετική ομάδα, επιλέγοντας πάντα τα κορυφαία μηχανήματα καταγραφής εικόνας.

Ο Richards σημείωσε επίσης πως το σημαντικότερο κομμάτι στη δουλειά του αφορά την ασφάλεια της ομάδας του, τα μέλη της οποίας πρέπει να είναι κάθε στιγμή προστατευμένα από τα αυτοκίνητα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες. Προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα η παραγωγή τους έχει προμηθεύσει με τελευταίας τεχνολογίας drones αλλά και κάμερες ρομπότ για να στέκονται σε μικρή απόσταση από τα αυτοκίνητα όταν κινούνται με το γκάζι στο πάτωμα.

Δείτε το video…