Ο σχεδιαστής της Ferrari F430 σχολιάζει τη νέα Ferrari Roma (βίντεο)


Ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων των καιρών μας, αποφάσισε να ρίξει μία ματιά και να σχολιάσει το έργο ενός άλλου, ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 20/9/2020

Αναφορικά με τον Frank Stephenson, έχουμε δημοσιεύσει αρκετά από τα βίντεο του, καθώς συνδυάζουν τη γνώση με μία πολύ ιδιαίτερη οπτική αντίληψη των σχημάτων. Ό ίδιος βρίσκεται πίσω από σχεδιάσεις όπως αυτή της Ferrari F430, του νέου MINI, του νέου Fiat 500, της πρώτης BMW X5 και της McLaren P1, οπότε καταλαβαίνετε ότι η άποψή του έχει σοβαρό ειδικό βάρος.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ασχολείται με τα δικά του έργα αλλά με το έργο ενός άλλου, τη νέα Ferrari Roma. Και, φυσικά, δεν έχει να πει κακό λόγο. Ξεκινά από το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η Roma μοιάζει με Ferrari, κουβαλάει το σχεδιαστικό DNA της φίρμας και είναι δύσκολο σε κάποιον να τη μπερδέψει με κάτι άλλο. Οι αναλογίες της, τα σμιλευμένα χαρακτηριστικά της, όλα αυτά είναι καταπληκτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αρκετό λόγο κάνει για τη μπροστινή γρίλια, που σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί μία λογική διαφορετική από την πεπατημένη. Αντίστοιχα, σχολιάζει την οριζόντια κατεύθυνση των εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων, σε σχέση με την κατακόρυφη λογική που υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα ακούσετε από πρώτοι χέρι, πατώντας το play στο βίντεο που ακολουθεί.