Οδηγούμε προσεκτικότερα με σκύλο στο αυτοκίνητο


Σύμφωνα με έρευνα της SEAT, οι οδηγοί –και κυρίως οι νέοι– είναι πιο προσεκτικοί κατά την κίνηση στον δρόμο όταν μεταφέρουν τον σκύλο τους στο αυτοκίνητο.

  • 10/5/2020

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και υποστηρίχθηκε από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία με θέμα τη συμπεριφορά των οδηγών όταν μεταφέρουν τον σκύλο τους με το αυτοκίνητο, προς τον προορισμό τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 54% όσων συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν πως οδηγούν προσεκτικότερα όταν υπάρχει ο σκύλος τους μαζί τους στο όχημα. Μάλιστα, το ποσοστό αυξάνεται στο 69% στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18-24 ετών, δηλαδή στους νέους οδηγούς. Αντιθέτως, σε όσους ήταν από 55 ετών και άνω, το ποσοστό που δήλωσαν ότι προσέχουν πιο πολύ όταν μεταφέρουν και το κατοικίδιό τους ήταν 42%.

Το 35% του συνόλου των συμμετεχόντων στην έρευνα της SEAT δήλωσε ότι αισθάνεται πιο χαλαρά όταν έχει μαζί του τον σκύλο του στο αυτοκίνητο, ενώ το 70% αυτών που κινούνται καθημερινά σε περιοχές με έντονη κίνηση απάντησε ότι οδηγεί πιο αμυντικά όταν έχει μαζί του τον τετράποδο φίλο του. Ωστόσο, το 90% απάντησε ότι δεν γνώριζε τα χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα τα οποία μπορούν να επιβληθούν σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η μεταφορά του σκύλου γίνεται χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, εντός του οχήματος. Το 30% των ιδιοκτητών δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανονισμοί για τη μεταφορά των κατοικίδιων, ενώ το 25% παραδέχτηκε ότι δεν λαμβάνει κανένα μέτρο περιορισμού της ελεύθερης δράσης του σκύλου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο αυτό κινείται.

Διαβάστε, επίσης: Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν.