Οι Αυστραλοί επιτρέπουν τα emoji στις πινακίδες τους


Οι οδηγοί στην πολιτεία του Queensland στην Αυστραλία μπορούν πλέον να έχουν και emoji στις πινακίδες τους. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/2/2019

Σε αρκετές χώρες του κόσμου μπορείς να αγοράσεις την πινακίδα που επιθυμείς και μάλιστα σε κράτη όπως τα Εμιράτα, για κάποιες πολύ σπέσιαλ πινακίδες οι τιμές στις δημοπρασίες φθάνουν τα αρκετά εκατομμύρια δολάρια (η πινακίδα με το νούμερο "1" στο Άμπου Ντάμπι έπιασε 14,5 εκατομμύρια δολάρια!)

Στην Αυστραλία σκέφτηκαν να πάνε το πράγμα ένα βήμα πιο πέρα και να έρθουν λίγο πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα των social media. Έτσι η ειδική υπηρεσία Personalised Plates της πολιτείας του Queensland θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να επιτρέπει την ενσωμάτωση πέντε emoji στις πινακίδες όσων το επιθυμούν.

Τα πέντε αυτά emoji είναι το LOL, στάνταρ χαμογελαστό, εκείνο με τα γυαλιά ηλίου, αυτό με τα μάτια-καρδιές και το αυτό που κλείνει το μάτι. Η υπεύθυνη της συγκεκριμένης υπηρεσίας δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι είναι ένας τρόπος για τους οδηγούς να εκφράζουν τους εαυτούς τους.

Οι οδηγοί έχουν στην επιλογή τους μόνο ένα emoji και όπως είναι προφανές πρόκειται για κάποιο διακοσμητικό στοιχείο και δεν αποτελεί μέρος των αναγνωριστικών της πινακίδας. Πάντως στην Αυστραλία οι νόμοι για τις πινακίδες είναι σχετικά χαλαροί αφού μπορείς να επιλέξεις όποιον συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών επιθυμείς, να έχεις διαφορετικό χρώμα ακόμα και να αλλάζεις το μέγεθος της πινακίδας.