Οι δοκιμές του νέου VW Polo GTI R5 (Video)


Η Volkswagen συνεχίζει με πιο εντατικό ρυθμό τις δοκιμές του νέου Polo GTI R5, επί ιταλικού εδάφους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/7/2019

Η Volkswagen κάνει δοκιμές του νέου Polo GTI R5 στην πόλη Aquila d'Arroscia, στη βορειοδυτική Ιταλία, με σκοπό να εξελίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το αυτοκίνητο το οποίο προορίζεται για τον θεσμό WRC 2 που έχει θεσπίσει η FIA. Στο ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε ο «YouTuber» με την ονομασία «Luca Rally», βλέπουμε το αγωνιστικό αυτοκίνητο να κάνει δοκιμές σε χώμα για να καθοριστούν οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και να επιλεγούν οι σωστοί τύποι των αντίστοιχων ελαστικών.

Θυμίζουμε ότι η Volkswagen αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το WRC το 2016 (έπειτα από μια τετραετία όπου μονοπώλησε τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών και τον αντίστοιχο τίτλο οδηγών, με τον Sébastien Ogier) εξαιτίας του σκανδάλου «Dieselgate» και της αναγκαιότητας να περιοριστούν τα έξοδα του γερμανικού Ομίλου. Ωστόσο, η τεχνογνωσία και η πείρα που έχουν αποκτήσει από την εμπλοκή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τούς επιτρέπει να συνεχίζουν να εξελίσσουν αγωνιστικά αυτοκίνητα για τον θεσμό WRC 2.

Το νέο Volkswagen Polo GTI R5 έχει τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1.6 l ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 272 PS, μέγιστη ροπή 400 Nm, διαθέτει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και έχει σειραϊκό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.320 kg και επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 4,1 sec.

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το ερασιτεχνικό βίντεο του «Luca Rally».

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.