Οι κορυφαίες τεχνολογίες του νέου Range Rover (Video)


Το Range Rover αποκαλύφθηκε και επίσημα πλέον πριν από λίγες ημέρες και σήμερα η Land Rover μας παρουσιάζει τις κορυφαίες τεχνολογίες του και όλες τις ικανότητες εντός και εκτός δρόμου του νέου της εμβληματικού μοντέλου μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

  • 30/10/2021

Το Range Rover αποτελεί πρότυπο τα τελευταία 50 χρόνια, συνδυάζοντας ένα κορυφαίο συνδυασμό πολυτέλειας, άνεσης και ελέγχου με ικανότητες παντός εδάφους. Το νέο Range Rover έρχεται συνδυάζοντας πλέον μοντέρνο στυλ, υψηλή αισθητική με τεχνολογίες αιχμής και συνδεσιμότητα και φυσικά αποτελεί τη ναυαρχίδα της Land Rover.

Σήμερα η βρετανική εταιρεία μας παρουσιάζει τις ουκ ολίγες ικανότητες της 5ης γενιάς του εμβληματικού SUV εντός αλλά και εκτός δρόμου. Γωνίες προσέγγισης και ανάβασης σε ανηφόρα με κλίση έως 45 μοίρες, πέρασμα από νερό με ύψος έως 90 εκατοστά (900 χιλιοστά) και όλα αυτά με την απαράμιλλη πολυτέλεια, άνεση και τεχνολογία στο εσωτερικό του εμβληματικού SUV.

Η βάση του νέου Range Rover είναι η νέα πλατφόρμα MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture) της Land Rover, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής καμπίνας τεσσάρων, πέντε ή επτά καθισμάτων με Standard και Long Wheelbase εκδόσεων αμαξώματος (στάνταρ ή μακρύ μεταξόνιο αντίστοιχα). Το Range Rover παίρνει δύναμη από δύο διαθέσιμα κινητήρια σύνολα εκτεταμένης αυτονομίας (Extended Range) για μοντέλα plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) παράγοντας CO2 κάτω από 30g/km, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 100 km, και εκτιμώμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως 80 km. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover είναι προγραμματισμένο για το 2024.

Το νέο Range Rover διαθέτει επίσης την ανάρτηση Dynamic Response Pro και προληπτικό σύστημα ανάρτησης που χρησιμοποιεί δεδομένα Πλοήγησης για να «διαβάζει» το δρόμο εκ των προτέρων και να προετοιμάζει την ανάρτηση για βέλτιστη απόκριση. Η τεχνολογία λειτουργεί επίσης σε συνεργασία με το σύστημα Adaptive Cruise Control με Steering Assist για την εξομάλυνση των κινήσεων του αμαξώματος που προέρχονται από ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας. Η πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση υποστηρίζει την ποιότητα κύλισης και περιλαμβάνει πίσω άξονα πέντε συνδέσμων – για πρώτη φορά σε Land Rover, που απομονώνει την καμπίνα από τις ανωμαλίες του εδάφους πιο αποτελεσματικά από ποτέ με τη χρήση προηγμένης αερανάρτησης.

Η κυρτή, αιωρούμενη οθόνη των 13,1 ιντσών προσφέρει διαισθητικό έλεγχο όλων των σημαντικών λειτουργιών του οχήματος, υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, Η ναυαρχίδα της οικογένειας Land Rover αποτελεί ένα απόσταγμα ικανοτήτων  χάρη στα προηγμένα συστήματα hardware και software με τον πρώτο λόγο να έχει το Integrated Chassis Control της Land Rover – ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου για μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών που προσαρμόζουν συνεχώς, ακόμα και προληπτικά, τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης (All-Wheel Steering) και Dynamic Response Pro.

Το ισχυρό, νέο ενεργό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κλίσεων 48-volt που είναι ταχύτερο και πιο αποδοτικό από ένα αντίστοιχο υδραυλικό με ικανότητα διαχείρισης ροπής στις αντιστρεπτικές δοκούς έως 1.400Νm, για να διατηρεί τις κλίσεις του αμαξώματος υπό έλεγχο. Η πλήρως ανεξάρτητη αερανάρτηση απομονώνει την καμπίνα από τις ανωμαλίες του δρόμου πιο αποτελεσματικά από ποτέ, για συγκροτημένη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.

Συνδυάζει την αερανάρτηση (πνευματικές φούσκες) με αμορτισέρ διπλών βαλβίδων – με διαχείριση από το λογισμικό ελέγχου Adaptive Dynamics που έχει εξελιχθεί εσωτερικά.  Το σύστημα intelligent All-Wheel Drive (iAWD) ελέγχεται από το σύστημα Intelligent Driveline Dynamics (IDD) της Land Rover, που παρακολουθεί τα επίπεδα πρόσφυσης και τις εντολές του οδηγού 100 φορές το δευτερόλεπτο, για προληπτική κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, με σκοπό τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση στο δρόμο και εκτός δρόμου. Κάθε Range Rover διαθέτει επίσης ενεργό μπλοκέ πίσω διαφορικό (Active Locking Rear Differential).

Όλη αυτή η τεχνολογία τροφοδοτείται στο βραβευμένο σύστημα Terrain Response 2 του Land Rover, που αξιοποιεί τα διάφορα συστήματα του πλαισίου, ώστε να προσφέρει τις βέλτιστες ρυθμίσεις αναλόγως των συνθηκών, επιλέγοντας από έξι driving modes, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο φόρτος εργασίας του οδηγού σε όλα τα εδάφη. Εναλλακτικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ο ίδιος την πιο κατάλληλη ρύθμιση ή να χρησιμοποιήσει το Configurable Terrain Response για τη δημιουργία ενός ειδικού set-up πλαισίου.

Δείτε στη συνέχεια το παρακάτω αναλυτικό βίντεο: