Οι μπαταρίες ρητινών είναι 90% φθηνότερες από τις ιόντων λιθίου


Ασφαλέστερος και θεαματικά πιο προσιτός είναι ένας νέος τύπος μπαταριών που εξελίσσεται στην Ιαπωνία.

  • 20/7/2020

Έναν νέο τύπο μπαταριών που βασίζεται σε ρητίνες έχει στα χέρια της η ABP Corp. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, ο συγκεκριμένος τύπος μπαταριών διαθέτει πλήθος πλεονεκτημάτων σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποιείται σήμερα σε ηλεκτρικά οχήματα και όχι μόνο.

Ο νέος τύπος των μπαταριών βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, ωστόσο, η πρόσφατη δοκιμή του σε βαθυσκάφος γεννά την ελπίδα ότι δεν απέχει η εκείνη η στιγμή που θα περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι μπαταρίες που βασίζονται σε ρητίνες είναι η ασφάλεια, καθώς ακόμα και στην περίπτωση ρήξης του προστατευτικού περιβλήματός τους, η περίπτωση πυρκαγιάς θεωρείται μάλλον απίθανη.

Ένα ακόμα προσόν των συγκεκριμένων μπαταριών είναι ευελιξία που προσφέρουν, όπως άλλωστε και το θεαματικό χαμηλό κόστος κατασκευής.

Σύμφωνα με την ABP Corp. το κόστος των μπαταριών που βασίζονται σε ρητίνες είναι κατά 90% μικρότερο σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Στα παραπάνω προσθέστε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον χρόνο και την επίσης αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του βάρους και του μεγέθους.

Έχοντας προχωρήσει πρόσφατα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η ABP Corp διαθέτει σύμφωνα με τους αναλυτές την ικανότητα να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση του πρώτου εργοστασίου της, το οποίο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Οι Κινέζοι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατ. χιλιομέτρων