Οι πίστες... ετοιμάζονται να δεχθούν τα 805 PS της DS E-Tense Performance!


Η DS εξετάζει την περιορισμένη παραγωγή του ηλεκτροκίνητου concept car που «πιάνει» τα 100 Km/h σε 2 sec.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/8/2022

Πόσο πιθανό είναι να δούμε κάποια στιγμή σε παραγωγή ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με ισχύ 805 PS, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε ως ένα concept car;

Πολύ πιθανό, αν μιλάμε για την περίπτωση της DS E-Tense Performance! Εντάξει, δε μιλάμε ακριβώς για το υπεραυτοκίνητο που θα δούμε δίπλα μας σε κάποιο φανάρι, αλλά για μια πολύ περιορισμένη έκδοση που θα προορίζεται για πίστες και θα έχει τεχνολογία προερχόμενη από την Formula E.

Αφορμή στάθηκε ο… θόρυβος που προκλήθηκε από την παρουσίαση του πρωτότυπου, τον περασμένο Φεβρουάριο. «Σκεφτήκαμε ότι, εντάξει, δε θα ήταν κακό να κατασκευάσουμε και κάποιο ή να το πουλήσουμε κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η CEO της DS, Beatrice Foucher, μιλώντας στο «Autocar».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν είναι, ακόμα, οριστικό: «Δε μιλάμε για ειλημμένη απόφαση. Αν, όμως, προχωρήσουμε, θα εφαρμόσουμε την τεχνολογία που έχουμε από τη Formula E. Αρα, δε θα μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου, αλλά αποκλειστικά πίστας, σε μικρό αριθμό ‘αντιγράφων’ και σε υψηλή τιμή, αφού και το κόστος κατασκευής του θα είναι μεγάλο».

Η DS E-Tense Performance «φοράει» δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν 335 PS εμπρός και έναν 469 PS στο πίσω μέρος και επιταχύνει από 0 σε 100 km/h μόλις σε 2 sec.

Αν, τελικά, βγει στην παραγωγή, θα έχει, ασφαλώς, «βοήθεια» σε τεχνολογία από τη «μαμά» Stellantis και τις φίρμες της που κατασκευάζουν σπορ αυτοκίνητα, μιας και η ίδια η DS δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα. Ως εταιρία κινείται αποκλειστικά στην premium αγορά, με μοντέλα όπως το DS 4 hatchback, το DS 7 SUV και το DS 9 saloon.