Οι πωλήσεις του νέου υβριδικού Honda Jazz ξεκινούν το καλοκαίρι


Οι τιμές του ολοκαίνουργιου Honda Jazz θα ξεκινούν στη Γερμανία από τις 22.000 ευρώ, ενώ το Crosstar θα είναι 4.250 ευρώ πιο ακριβό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/2/2020

To Jazz της Honda που θα πωλείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές από το καλοκαίρι είναι σε όλα του καινούργιο έχοντας όμως διατηρήσει την εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων που το χαρακτήριζε πάντα καθώς και τις έξυπνες λύσεις. Όπως είναι για παράδειγμα τα Magic Seats. Επίσης, το νέο Jazz πέρα από τη στάνταρ έκδοσή του θα είναι διαθέσιμο και ως Crosstar με κάποια crossover χαρακτηριστικά, ενώ σε κάθε περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υβριδικό. 

Στα νέα στοιχεία που έδωσε η Honda αναφέρεται πως το σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.500 cc, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια επιπρόσθετη μπαταρία, ενώ υπάρχουν συνολικά τρία προγράμματα οδήγησης.

Στο EV ο ηλεκτροκινητήρας πρόωσης τροφοδοτείται με ενέργεια από τη μπαταρία, στο Hybrid ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα/ γεννήτρια και μετά αυτός τον πρόωσης, ενώ στο Engine drive ο κινητήρας βενζίνης κινεί απευθείας τους τροχούς.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Honda οι καθημερινές μετακινήσεις καλύπτονται σχεδόν αποκλειστικά με τα προγράμματα EV και Hybrid. Σε ότι αφορά πάντως τις επιδόσεις το 0- 100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,4 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 km/h. H μέση κατανάλωση είναι στα 4,5 lt/100 km και με μέση εκπομπή 102 g CO2/km (σε κύκλο WLTP).

Ο εξοπλισμός του νέου Honda Jazz είναι πλήρης από όλες τις απόψεις, ενώ εντύπωση προκαλούν συνολικά 10 αερόσακοι, ένας από τους οποίους παρεμβάλλεται μεταξύ οδηγού και συνοδηγού προκειμένου να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.