Οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού Lucid Air! (Video)


Τα πρώτα μοντέλα του Lucid Air, του ηλεκτρικού ανταγωνιστή της Tesla, παραδόθηκαν στους κατόχους τους σε μία άκρως εντυπωσιακή ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Lucid στην Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2021

Με μία άκρως εντυπωσιακή και πρωτότυπη ειδική εκδήλωση, που ονόμασε Lucid Rally, θέλησε η Lucid  να ευχαριστήσει και να παραδώσει τα πρώτα αντίτυπα του Lucid Airστους πελάτες της.

Η εκδήλωση Lucid Rally πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της Lucid  στο Newark της Καλιφόρνια, όπου οι πελάτες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το αυτοκίνητο, να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lucid, Peter Rawlinson. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια σύντομη ομαδική δοκιμαστική οδήγηση, σε μερικούς από τους καλύτερους δρόμους στην περιοχή, πριν ο καθένας παραλάβει το δικό του αυτοκίνητο.

Δεν έγινε σαφές από την εταιρεία πόσα αυτοκίνητα παραδόθηκαν, αλλά δεν φαίνεται να ήταν περισσότερα από 20. Τα μοντέλα που παραδόθηκαν ήταν η ναυαρχίδα του Lucid Air, Dream Edition, που είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Range και Performance.

Η παράδοση των πρώτων οχημάτων της σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τη Lucid. Το Air αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016 και εκείνη την εποχή, τα σχέδια της εταιρείας προέβλεπαν την παράδοση των πρώτων μονάδων το 2018. Όπως όμως συμβαίνει συχνά με τις διαδικασίες παραγωγής αυτοκινήτων, ορισμένα ζητήματα οδήγησαν στην καθυστέρηση του αυτοκινήτου.

Ο βασικότερος ανταγωνιστής της Tesla, όπως φιλοδοξεί να γίνει η Lucid, έβαλε στην παραγωγή το πρώτο μοντέλο της, το Air, να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Και τα δύο μοντέλα Air Dream Edition Range και Performance είναι εξοπλισμένα με μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 118 kWh. Το Range έχει μέγιστη αυτονομία έως και 836 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση με τους διαθέσιμους τροχούς 19 ιντσών και αποδίδει 933 ίππους. Συγκριτικά, η ισχυρότερη έκδοση Performance έχει αυτονομία 758 χιλιομέτρων με την απόδοση της να φτάνει τους 1.111 ίππους.

Η επόμενη παραλλαγή του ηλεκτρικού μοντέλου θα παραδοθεί στους πελάτες θα είναι το Lucid Air Ground Touring. Η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά από τα 139.000 δολάρια προ φόρων, αποδίδει 800 ίππους και προσφέρει αυτονομία 830 χιλιομέτρων.