Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Lucid Air των 1.111 ίππων


Στην εγκατάσταση της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε να παράγεται το νέο πολυτελές ηλεκτρικό sedan που φιλοδοξεί ότι θα είναι ο βασικός αντίπαλος της Tesla. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα.

  • 29/9/2021

Η Lucid Motors διοργάνωσε μία τελετή έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου της στο Casa Grande της Αριζόνα σήμερα, για να γιορτάσει την έναρξη της παραγωγής του πολυτελούς ηλεκτρικού sedan Lucid Air.

Μία μικρή ομάδα πελατών που είχαν κάνει κρατήσεις για το Lucid Air Dream, οι υπεύθυνοι της Lucid, καθώς και ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey, ήταν παρόντες στην παραγωγική μονάδα για να παρακολουθήσουν τα πρώτα αυτοκίνητα Lucid Air που θα έβγαιναν από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Η εγκατάσταση της Lucid, που ονομάστηκε Advanced Manufacturing Plant (AMP-1), όχι μόνο κατασκευάζει τα ίδια τα αυτοκίνητα, αλλά στην παρακείμενη εγκατάσταση Lucid Powertrain Manufacturing (LPM-1) η εταιρεία συναρμολογεί επίσης εξαρτήματα κινητήρων, ηλεκτροκινητήρες, ηλεκτρονικά ισχύος και μπαταρίες. Ένας εκπρόσωπος της Lucid δήλωσε στο αμερικάνικο Car And Driver, ότι ο πλήρης ποιοτικός έλεγχος τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή είναι ένας λόγος για τον οποίο η κορυφαία έκδοση Dream Edition μπορεί να αποδώσει έως και 1.111 ίππους και να φτάσει έως τα 836 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το περιορισμένο όριο παραγωγής του Lucid Air Dream Edition με τη μεγάλη λίστα αναμονής έχει πλέον οριστεί στα 520 αυτοκίνητα, και παράλληλα στο εργοστάσιο στο Casa Grande της Αριζόνα θα κατασκευάζεται επίσης το Lucid Air Grand Touring αξίας 139.000 δολαρίων. Η παραγωγή των Lucid Air Touring και Pure θα ακολουθήσει αφού λάβουν τις πιστοποιήσεις της EPA. Το 2023 μάλιστα, στο εργοστάσιο AMP-1 πρόκειται να ξεκινήσει η παραγωγή ενός SUV που είναι γνωστό προς το παρόν με το όνομα Project Gravity.

Επί του παρόντος, η Lucid έχει περίπου 13.000 κρατήσεις για το Lucid Air. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση και τώρα που μπαίνει σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο. Και προφανώς αν θα μπορέσει η Lucid να ανταγωνιστεί επάξια την Tesla στον στίβο των πωλήσεων μόλις ξεκινήσει η παραγωγή του «βασικού» Lucid Air Pure των 77.400 δολαρίων.

Οι παραδόσεις των πρώτων Lucid Air Dream Edition πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου.