Οι τεχνικές προδιαγραφές της νέας Mercedes EQS (Video)


Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτροκίνητης ναυαρχίδας της, πετώντας το γάντι στον ανταγωνισμό.

  • 6/4/2021

Λίγο πριν την παγκόσμια αποκάλυψη της Mercedes-Benz EQS, η γερμανική φίρμα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις τεχνικές προδιαγραφές της επερχόμενης ναυαρχίδας της.

Η Mercedes ισχυρίζεται πως αυτό το αυτοκίνητο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε επίπεδο τεχνολογία και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά του δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσουμε τον ισχυρισμό της.

Μπαταρία

Είναι ήδη γνωστό πως η αυτονομία του EQS θα αγγίζει τα 770 χιλιόμετρα.

H Mercedes-Benz θα προσφέρει 2 επιλογές για τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας της EQS. Η πρώτη θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 107,8 kWh και η δεύτερη θα φτάνει τα 90 kWh.

Αντιστοίχως, στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία θα διαμορφώνεται στα 770 χιλιόμετρα, ενώ η «μικρότερη» έκδοση της θα προσφέρει αυτονομία έως 640 χιλιόμετρα.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί το EQS είναι ιόντων λιθίου μέγιστη τάση τα 400 Volt.

Σύστημα μετάδοσης κίνησης

Η Mercedes-Benz EQS θα προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις ισχύος. Η βασική έκδοση της  γερμανικής μπερλίνας θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς, ωστόσο θα υπάρξουν και τετρακίνητες-ισχυρότερες εκδόσεις οι οποίες θα εφοδιάζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες και θα φέρουν τα γνώριμα διακριτικά 4MATIC.

Ειδικότερα, η έκδοση Mercedes-Benz EQS 450 θα είναι πισωκίνητη και θα αποδίδει 245 kW, ενώ η EQS 580 4MATIC θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει 385 kW.

Ανεξαρτήτως, εκδόσεως και ισχύος η Mercedes-Benz EQS θα φτάνει στη μέγιστη ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, ενώ μένει να ανακοινωθούν και τα στοιχεία των επιταχύνσεων από στάση.

Φόρτιση

Όσον αφορά τη φόρτιση, η Mercedes-Benz EQS θα είναι εξοπλισμένη με έναν φορτιστή 22 kW, ωστόσο, στην περίπτωση σύνδεσης με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος, η ισχύς φόρτισης μπορεί να φτάσει έως και τα 300 kw και η ανάκτηση της ενέργειας να ισοδυναμεί με 300 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά.

Πλοήγηση με «ηλεκτρική» νοημοσύνη

Μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες της Mercedes-Benz EQS θα είναι η πλοήγηση βάσει των στοιχείων που θα προσφέρει το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα πλοήγησης θα συνδυάζει τις πληροφορίες από το δίκτυο φόρτιση με την κατάσταση των μπαταριών και θα σχεδιάζει διαδρομές ώστε να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια και να περιορίζει τις στάσεις για φόρτιση.

Αεροδυναμική

Το τελευταίο στοιχείο που αξίζει προσοχή είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου που αγγίζει το 0,20, πράγμα πρωτόγνωρο για μια πρόταση ευρείας παραγωγής.

Οι εντυπωσιακές αεροδυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου, οδηγούν στον περιορισμό της κατανάλωση ενέργειας και συνεπώς στην αύξηση της αυτονομίας.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.