Οι τιμές του νέου Ford Focus ST στην ελληνική αγορά


Το ισχυρότερο και ικανότερο Ford Focus ST όλων των εποχών ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά έχοντας ως αφετηρία τα 33.735 ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Το Ford Focus ST επιστρέφει στην ελληνική αγορά, έχοντας αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στην γκάμα της μπλε οβάλ φίρμας αλλά και στην ολιγομελή κατηγορία των καυτών hatchback.

Όπως στο πρόσφατο παρελθόν έτσι και τώρα το Focus ST θα διατίθεται σε δύο τύπου αμαξώματος (πεντάθυρο hatchback και station wagon), ενώ η γκάμα του θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στον νέο βενζινοκινητήρα των 2,3 λίτρων και στον πετρελαιοκινητήρα των 2,0 λίτρων.

Αναλυτικότερα, η έκδοση βενζίνης απόδοσης 280 ίππων και 420 Nm ροπής θα έχει σημείο εκκίνησης τα 37.593 ευρώ, περιλαμβάνοντας στον βασικό της εξοπλισμό καθίσματα Recaro, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών και δορυφορική πλοήγηση.

Στην ίδια εξοπλιστική έκδοση (ST2) η δίλιτρη έκδοση diesel των 190 ίππων ξεκινά από τα 33.735 ευρώ χωρίς παρόλα αυτά να διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο δεν προσφέρεται ούτε προαιρετικά.

Στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση (ST3), στα παραπάνω στοιχεία έρχονται να προστεθούν οι προβολείς LED, η κάμερα οπισθοπορείας, οι δερμάτινες επενδύσεις, οι ηλεκτρικές ρυθμίσεις των καθισμάτων και οι ζάντες ελαφρού κράματος των 19 ιντσών, με την τιμή του αυτοκινήτου να διαμορφώνεται στα 43.589 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση και στα 36.946 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη.

Αντιστοίχως, για τις station wagon εκδόσεις του νέου Ford Focus ST απαιτούνται 42.576 ευρώ (ST2 2.3 EcoBoost) ή 36.025 ευρώ (ST2 2.0 EcoBlue).

Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη μας επαφή με το νέο Ford Focus ST εδώ.