Οκτώ νέα ηλεκτροκίνητα της Volkswagen στην Κίνα


Όπως ανακοινώθηκε, η Volkswagen θα παρουσιάσει οκτώ νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της στην κινεζική αγορά ως το τέλος του 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/11/2020

Η Volkswagen παρουσίασε τα ID.4 Crozz και ID.4 X στην Κίνα, με σκοπό να δώσει ώθηση στις πωλήσεις, τόσο του μοντέλου όσο και του συνολικού αριθμού αυτών στην εγχώρια αγορά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Stephan Wollenstein, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen στη χώρα, ανακοίνωσε ότι η γερμανική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει και να διαθέσει εκεί οκτώ νέα μοντέλα της «οικογένειας ID», δηλαδή αμιγώς ηλεκτροκίνητα, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με αυτά.

Το ID.4 Crozz, όπως ονομάζεται το ID.4 στην Κίνα, κατασκευάζεται από την FAW Group Corporation, με την οποία συνεργάζεται η Volkswagen. Το ID.4 X ονομάστηκε έτσι λόγω της διαφορετικής σχεδίασης της μάσκας του, στην οποία τα φώτα και ο προφυλακτήρας εμπρός, όπως και τα πίσω φώτα έχουν διαμορφωθεί ώστε να παραπέμπουν στο γράμμα «Χ». Εκτός αυτού, το μήκος του ID.4 X είναι κατά δύο εκατοστά πιο μακρύ (λόγω διαμόρφωσης των προφυλακτήρων) και κατά 1,1 εκατοστό πιο ψηλό, συγκριτικά. Αυτό, κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη SAIC Motor Corporation. Ως τώρα, η Volkswagen διέθετε στην Κίνα αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Lavida (βασίζεται στο Passat), Bora και Golf sedan.

Οι πωλήσεις των ID.4 Crozz και ID.4 X τα οποία θα κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021. Παράλληλα, ως το τέλος της χρονιάς, θα αυξηθούν σημαντικά οι δημόσιοι σταθμοί ανεφοδιασμού σε ενέργεια και θα φτάσουν τους 250, από τους 40 που είναι τώρα. Βάσει των στοιχείων, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Volkswagen είχε μείωση πωλήσεων κατά 11% στο πρώτο εννιάμηνο του έτους στην κινεζική αγορά, συγκριτικά αυτές του ίδιου περσινού χρονικού διαστήματος.

Διαβάστε, επίσης: Αποκαλύφθηκαν τα νέα VW Golf Variant και Alltrack.