Όλα όσα γνωρίζουμε για την Mercedes EQB


Η Mercedes αναμένεται να ολοκληρώσει την ηλεκτρική της επίθεση με την EQB που θα λανσαριστεί πριν τα τέλη του έτους.

  • 1/3/2021

Πριν από μερικές εβδομάδες η γερμανική εταιρία παρουσίασε την EQA και η ηλεκτρική της επίθεση θα έχει συνέχεια με τις EQS και EQB. Σχετικά με την τελευταία είναι γνωστό και λογικό πως θα βασίζεται στην GLB και οι σχεδιαστικές αλλαγές θα είναι ανάλογες με την EQA που με την σειρά της βασίζεται στην GLA.

Έτσι, αναμένεται να δούμε ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα με τους προβολείς να ενσωματώνονται σε μια κλειστή μάσκα που μαζί με άλλες βελτιώσεις θα προσφέρει και καλύτερη αεροδυναμική για την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Εις τα ενδότερα η εικόνα αναμένεται να συμβαδίζει με εκείνη της EQA και να δούμε μία «εξηλεκτρισμένη» εκδοχή του MBUX ταμπλό με τις δύο συνεχόμενες οθόνες, τον απαλό μπλε φωτισμό και ότι άλλο στοιχείο σηματοδοτεί το EQ γενετικό κώδικα του αυτοκινήτου. Πάντως, η επταθέσια διάταξη ίσως να μην υπάρχει στην EQB λόγω του χώρου που θα καταλαμβάνουν οι μπαταρίες δίχως να αφήνουν περιθώρια για την τοποθέτηση μίας έξτρα σειρά καθισμάτων.

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης θα ήταν έκπληξη αν δεν υπάρχει αυτό της EQA 250 με το ηλεκτρικό μοτέρ των 190 PS και με την κίνηση να περνά στον μπροστινό άξονα. Όσο για την μπαταρία αυτή λογικά θα είναι στις 66,5 kWh για να προσφέρει μια αυτονομία στα 400 km με μία φόρτιση. Σημαντικός θα είναι ο στάνταρ 11άρης onboard φορτιστής.

Η παραγωγή της EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής των Mercedes-Benz Cars. Στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στο εργοστάσιο της γερμανικής-κινεζικής κοινοπραξίας BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά.