Ολική ανανέωση για το Suzuki Swace με αναβάθμιση του υβριδικού συνόλου


Το... δίδυμο αδελφάκι της Toyota Corolla ανανεώθηκε για το 2023 αυξάνοντας την ισχύ και ανεβάζοντας το επίπεδο του τεχνολογικού εξοπλισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 7/2/2023

Το Suzuki Swace Hybrid SW γεννήθηκε μέσω της σύμπραξης της Suzuki και της Toyota, των δύο κολοσσών της αυτοκίνησης στην Ιαπωνία. Aυτό είναι εμφανές, αφού το μοντέλο είναι γνωστό για τις ομοιότητες που φέρει με το Toyota Corolla Touring Sports Hybrid.

Η πρώτη έκδοση ήρθε το 2020, κι έκτοτε έχει δεχτεί μία σειρά αναβαθμίσεων, που το φέρνουν στο σήμερα, όπου ανανεώνεται για το 2023. Η Suzuki επιβεβαίωσε ότι το Swace θα «φιλοξενεί» πλέον έναν κινητήρα χωρητικότητας 1,8 L, αλλά κι ένα πιο ισχυρό σύστημα υβριδισμού, που θα του προσφέρει 140 PS, μία αρκετά σημαντική αύξηση, από τα 122 PS της προηγούμενης έκδοσης.

Αυτό έγκειται στον πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι ελαφρύτερος και πιο μικρός σε όγκο. Οι αναβαθμίσεις στο υβριδικό σύστημα κάνουν το Swace πιο αποδοτικό, με την κατανάλωσή του όμως να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα με πριν, δηλαδή 4,6 L/100 km, ενώ οι εκπομπέςCO2 ανέρχονται στα 104 g/km.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις στην «καρδιά» του, το Swace δέχεται και κάποιες στυλιστικές αλλαγές. Για παράδειγμα, ο πίσω προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί, φέροντας νέες εισαγωγές αέρα από χρώμιο στην έκδοσηPrivilege, ενώ η έκδοση Pack λαμβάνει νέους προβολείς bi-LED, για μία πιο φρέσκια εμφάνιση.

Στο εσωτερικό του οχήματος, τα συστήματα της καμπίνας μεταμορφώνονται, προκειμένου να ταιριάζουν στις τάσεις του σήμερα, με τη συνδεσιμότητα να είναι σε πρώτο πλάνο. Ένας νέος πίνακας οργάνων έχει τοποθετηθεί, ενώ και μία οθόνη 8 ιντσών υψηλής ευκρίνειας έχει πάρει τη θέση της στην κεντρική κονσόλα, για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Επιτέλους, το Swace υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Apple CarPlay, ενώ το Android Auto, που ήταν ήδη διαθέσιμο στην προηγούμενη έκδοση, παραμένει.

Φυσικά, ο χώρος αποσκευών του υβριδικού station wagon συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του, καθώς χωρητικότητά φτάνει έως και τα 1,606 L.

Και ο εξοπλισμός ασφαλείας έχει δεχτεί προσθήκες και βελτιώσεις, με το Suzuki Swace να λαμβάνει αισθητήρες ανίχνευσης πεζών, ποδηλατών, άλλων οχημάτων και μοτοσικλετών, οι οποίοι δρουν προειδοποιητικά, όταν υπάρχει κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης. Η έκδοση Pack φέρει την ίδια λειτουργία και στις πόρτες, ανιχνεύει δηλαδή τους άλλους χρήστες του δρόμου όταν οι πόρτες ανοίγουν, και προειδοποιεί αναλόγως.

Στην Ευρώπη, το αναβαθμισμένο για το 2023 Suzuki Swace έχει καταφτάσει από τη 1η Φεβρουαρίου, με το κόστος να ξεκινά από τα 32.750 ευρώ, για την έκδοση Privilege και τα 34.250 ευρώ για την έκδοση Pack.