Όμιλος Hyundai: Συνταξιοδοτείται ο Albert Biermann


Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Albert Biermann, ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε τον Όμιλο Hyundai σε μια από τις καλύτερες και ενδιαφέρουσες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, αποσύρεται από τα επαγγελματικά καθήκοντά του, λόγω συνταξιοδότησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/12/2021

Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο Όμιλος Hyundai εξέδωσε μια ανακοίνωση από την οποία ούτε τα ανώτατα στελέχη ούτε και όλοι εμείς φανταζόμασταν την εξέλιξη και τον θετικό αντίκτυπο που θα είχε η δημοσιοποίησή της.

Από αυτή ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Albert Biermann θα αναλάμβανε τη θέση τού επικεφαλής στο Τμήμα Εξέλιξης και Δοκιμών Οχημάτων Επιδόσεων τού κορεατικού Ομίλου. Ο Γερμανός δεν ήταν κάποιος «τυχαίος» ή «κολλητός» της Διοίκησης. Ήταν ο Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας τής BMW Motorsport, ως τότε.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Biermann και τις γνώσεις που μετέφερε ο ίδιος από τη πολύχρονη θητεία του στην BMW M, τα μοντέλα της Hyundai και της KIA άρχισαν να γίνονται πιο ενδιαφέροντα στον δρόμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ξαφνικά, μάθαμε ότι θα δημιουργηθεί το τμήμα N στη Hyundai και «μια ωραία πρωΐα» είδαμε το Hyundai i30 N να κοιτάζει στα μάτια τους Ευρωπαίους κατασκευαστές hot hatch μοντέλων και να τους ξεπερνά υπό προϋποθέσεις.

Σε αυτόν οφείλουμε, επίσης, τα Hyundai Veloster N, Elantra N, i20 N και Kona N, όπως και το KIA Stinger και το Genesis G70. Επίσης, διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη και δημιουργία της πλατφόρμας «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Hyundai. Τα Hyundai Ioniq 5 και KIA EV6 είναι τα πρώτα που βασίστηκαν σε αυτή. 

Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Οι Hyundai και KIA είναι πλέον από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτοκινητοβιομηχανίες, με μοντέλα που ανήκουν σε κάθε υπάρχουσα κατηγορία οχημάτων, με τεχνολογία, με ποιότητα κατασκευής και επιδόσεις που αποτελούν αντικείμενο σύγκρισης.

Ο κ. Biermann, από τον Ιανουάριο του 2018 προήχθη στη θέση του Προέδρου του Τμήματος Εξέλιξης και Δοκιμών Οχημάτων Επιδόσεων της Hyundai και KIA και κατόπιν ανέλαβε Πρόεδρος και επικεφαλής στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης των δύο εταιρειών. Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνταξιοδότησή του, ο κ. Biermann θα έχει τον ρόλο Συμβούλου στον Όμιλο και θα αντικατασταθεί από τον κ. Chung Kook Park ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Mobis Co. Ltd, της εταιρείας ανταλλακτικών που έχει η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία.