Ora Cat: To πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Κίνας πάτησε Ευρώπη


Η κινεζική Ora παρουσίασε στο Μόναχο το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cat το οποίο προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/9/2021

Το Cat είναι το καινούργιο μοντέλο της Ora, μιας θυγατρικής εταιρείας της Great Wall Motors. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου είναι ακόμα στην πρωτότυπη μορφή του αλλά σχεδόν ολοκληρωμένο όσον αφορά στην εξέλιξή του.

Το Ora βασίζεται στην πλατφόρμα «L.E.M.O.N» που έχει δημιουργήσει η Great Wall Motors για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ora, στην ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει μέγιστη ισχύ 171 PS και μέγιστη ροπή 249 Nm. Στην αγορά της Κίνας, η απόδοσή του είναι μικρότερη, 145 PS και 210 Nm, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στην μέγιστη θεωρητική αυτονομία του, ανακοινώνεται ότι θα φτάνει τα 400 km, αλλά δεν διευκρινίζεται το Πρωτόκολλο βάσει του οποίου αυτή υπολογίζεται (δηλαδή «NEDC» ή «WLTP»).

Το ρετρό στυλ στη σχεδίασή του είναι αυτό στο οποίο βασίζονται οι άνθρωποι της εταιρείας για να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες στη Γηραιά ήπειρο. Το εμπρός μέρος τού Cat παραπέμπει στον «Σκαραβαίο». Τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του έτους και ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, αρχικά από τη Γερμανία.