Οριστικό: Η Bugatti τραβά το κάλυμμα του νέου μοντέλου της στα μέσα του 2024


Η αναμονή λαμβάνει τέλος καθώς επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η Bugatti θα παρουσιάσει, εντός της χρονιάς, καινούριο μοντέλο. Όλες οι πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 1/2/2024

Μία νέα Bugatti είναι σίγουρα εντυπωσιακή, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται... και συλλεκτική. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει λανσάρει μόλις δύο νέα νόμιμα για το δρόμο μοντέλα την τελευταία 20ετία (εξαιρούνται οι ειδικές εκδόσεις). Πρόκειται για τη Veyron το 2005 και τη Chiron το 2016. Τώρα, όλα δείχνουν ότι ένα νέο δημιούργημα θα καταφτάσει εντός του 2024.

Εδώ κι αρκετό καιρό, ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ένα νέο μοντέλο έρχεται σύντομα, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από κάποια πηγή που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία. Αυτό έρχεται να αλλάξει, αφού η επικεφαλής επικοινωνίας της Bugatti, Nicole Auger, αποκάλυψε ότι οι Γάλλοι θα τραβήξουν το κάλυμμα κάποια στιγμή στα μέσα του έτους.

Προς το παρόν, η μοναδική πληροφορία του νέου supercar που έχει γίνει γνωστή είναι ότι θα φέρει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, όχι όμως τον θρυλικό W16. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο μοντέλο που «προικίστηκε» με τον εμβληματικό κινητήρα ήταν η Chiron Profilee, η οποία πουλήθηκε έναντι 9.792.500 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2023.

Πολλές είναι οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση. Από τον ατμοσφαιρικό V16 8,3 L της Cosworth και τον V12 της Lamborghini Revuelto, μέχρι τον V8 του ομίλου Volkswagen ή μία εντελώς νέα κινητήρια μονάδα, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο σύνολο θα είναι υβριδικό.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο CEO της Bugatti-Rimac, Mate Rimac, είχε δηλώσει ότι ο κόσμος θα «ενθουσιαστεί» με τον διάδοχο της Chiron. Είχε αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα είναι εξηλεκτρισμένο και θα βασίζεται σε έναν «πανίσχυρο θερμικό κινητήρα», ενώ αναμένεται να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Bugatti εργάζεται στον σχεδιασμό του νέου της δημιουργήματος από το 2021. Πρόκειται μάλιστα για το τελευταίο όχημα της εταιρείας, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Achim Anscheidt, ο οποίος αποσύρθηκε στα τέλη του 2023, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στα ηνία του τμήματος σχεδιασμού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Rimac ετοιμάζει EV που δε θα έχει μπαταρία, αλλά θα χρησιμοποιεί... υγρά καύσιμα!

Συνεργασία Bugatti με Rimac - Η χήνα με τα... χρυσά αυγά

Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Chiron με 1.500 PS - Ποιος την αγόρασε (photos)